cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Syksyisen herkuttelun lumo: Lämpimät pataruoat, nostalgiset leivonnaiset ja kodikas tunnelma

Syksy on parhaimmillaan ihana vuodenaika, jolloin voi viettää rauhallisia koti-iltoja hyviä sarjoja katsellen tai kirjoja lukien. Tämä on aika, jolloin voi uppoutua lämpimien pataruokien ja herkullisten leivonnaisten maailmaan. Syksyn saapuessa on myös hyvä hetki tarkastella ruokalistaa uudella tavalla ja kokeilla erilaisia reseptejä.

Syksyisen herkuttelun lumo: Lämpimät pataruoat, nostalgiset leivonnaiset ja kodikas tunnelma

Lämmittävät pataruoat ovat erinomainen tapa nauttia syksyn tunnelmasta. Kalopsi, chilipata, kurpitsapata, metsästäjän pata, markkaskan kanapata ja meksikonpata ovat herkullisia vaihtoehtoja, jotka lämmittävät niin kehoa kuin mieltä. Näissä pataruoissa yhdistyvät erilaiset mausteet ja raaka-aineet luoden täyteläisiä makuja.

Syksyinen ruokalista voi sisältää myös erilaisia keittoja, jotka ovat täydellisiä viileneviin iltoihin. Kalastajan rouvan kalakeitto, tacokeitto ja mausteinen lihakeitto tarjoavat vaihtelua ruokapöytään. Nämä keitot ovat täynnä makua ja lämmittävät mukavasti.

 

 Lisää herkullisia soppareseptejä löydät 

SOPPAKIRJASTA

*sisältää mainoslinkin

 

Nostalgiset leivonnaiset ovat myös suosittuja syksyn herkkuja. Ohraryynirieska, lanttukukko, karjalanpiirakat, pitkot ja pullat herättävät mielikuvia menneiltä ajoilta. Nämä perinteiset leivonnaiset tuovat lohtua ja lämpöä syksyisiin päiviin.

Lisää nostalgisia reseptejä löydät 

ISOÄIDIN PARHAAT LEIVONNAISET JA LEIVÄT -KIRJASTA

*sisältää mainoslinkin

 

Syksy on aika, jolloin luonto muuttuu kauniin värikkääksi ja ilmassa on raikasta tuoksua. Se tarjoaa myös loistavan tilaisuuden nauttia kodin lämmöstä ja viettää aikaa läheisten kanssa. Syksyn saapuessa onkin ihanaa hemmotella itseään herkullisilla ruoilla ja luoda tunnelmaa kynttilöiden loisteessa.

 

 

Syksyiset aktiviteetit

Syksy tarjoaa myös monia aktiviteetteja.

Tässä on muutamia kivoja vinkkejä:

1. Ulkoilu luonnossa: Syksyinen luonto tarjoaa upeita maisemia ja raikasta ilmaa. Käy metsässä kävelyllä, patikoimassa tai pyöräilemässä ja ihaile kauniita ruskan värejä. Voit vielä myös kerätä syksyn satoa kuten marjoja tai sieniä.

2. Hyggeily kotona: Syksy on täydellistä aikaa luoda kodikasta tunnelmaa kotona. Sytytä kynttilöitä, kääriydy pehmeään vilttiin ja lue hyvää kirjaa. Voit myös nauttia lämpimästä juomasta, kuten kaakaosta tai mausteisesta glögistä.

3. Käy kulttuuritapahtumissa: Syksy on usein vilkasta kulttuuritapahtumien aikaa, kuten teatteriesityksiä, konsertteja ja näyttelyitä. Tutustu paikalliseen kulttuuritarjontaan ja löydä uusia elämyksiä.

4. Järjestä ystävä- tai perheilta: Kutsu ystäviä tai perhettä kylään ja viettäkää mukava ilta yhdessä. Voitte kokkailla yhdessä syksyisiä herkkuja, pelata lautapelejä tai katsoa hyvää elokuvaa.

5. Rentoudu ja hoida itseäsi: Syksy voi olla monelle hektistä aikaa, joten on hyvä myös ottaa aikaa itsellesi. Hemmottele itseäsi lämpimällä kylvyllä, joogalla tai rentouttavalla hieronnalla. Huolehdi myös riittävästä unesta ja hyvinvoinnistasi.

6. Tee syksyisiä herkkuja: Kokeile uusia reseptejä syksyisiin ruokiin ja leivonnaisiin. Esimerkiksi omenapiirakka, kurpitsajuustokakku tai kanelilla maustetut leivonnaiset tuovat syksyn makumaailman ruokapöytään.

 

Inspiroituminen keittokirjojen avulla

Syksyn saapuessa on ihana nauttia keittiön lumosta. Mitäpä olisikaan mukavampaa kuin selata inspiroivia keittokirjoja ja löytää uusia herkullisia reseptejä. Kirjojen sivuilla seikkaileminen tarjoaa paitsi mielihyvää myös uusia ideoita ruoanlaittoon.

Jos haluat täydentää keittokirjakokoelmaasi, voit löytää kirjojani kirjakaupoista ympäri maata. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä minuun sähköpostitse os. sari (at) sweetfoodomine.com tai lähettää viestin tai soittaa numeroon 0442846455.

Syksyiset päivät tarjoavat mainion tilaisuuden uppoutua keittokirjojen maailmaan, jossa herkulliset reseptit odottavat kokeilua. Kutsu ystäviäsi koolle, lämmitä uuni ja anna keittiön täyttyä herkullisista tuoksuista. Syksyn ruokainspiraatio löytyy kirjojen sivuilta – tartu siihen ja anna luovuutesi kukkia.

*Mainoslinkki Tutustu kirjoihini mm. täällä –  ADLIBRIS

 

Kuva: Sari Spåra @sweetfoodomine

 

Syksy on aika, jolloin voit hidastaa tahtia ja nauttia lämpimistä hetkistä. Hyödynnä tämä vuodenaika omien mieltymystesi mukaan ja luo omat perinteet ja rituaalit, jotka tekevät syksystä juuri sinulle ihanaa aikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close