cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kalastajan rouvan kalakeitto

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää. Otan osaa jakamalla kanssanne tämän mainion kalastajan rouvan kalakeitto reseptin. Resepti on ilmestynyt aiemmin äskettäin kirjoittamassani ja julkaistussa Soppakirjassa.

Kalakeittopäivä

Kalakeittopäivän ideana on halu haastaa kaikki suomalaiset syömään kalakeittoa ja muistuttaa kalaruoan positiivisista terveysvaikutuksista.
Ensimmäistä kalakeittopäivää vietettiin viime vuonna. Kansallinen kalakeittopäivä tullaan jatkossakin järjestämään vuosittain helmikuun toisena tiistaina.
Kalakeittopäivän idea syntyi Pro Kalan kokoamassa ideariihessä, jossa mietittiin, miten kansalaisia voitaisiin innostaa syömään enemmän kalaruokia.

Parhaat Kalareseptit

Tässä kohtaa voisin vinkata, että Peggyn Pieni Punainen Keittiön Peggy, on juuri julkaissut esikoisteoksensa, Parhaat Kalareseptit.
Parhaat kalareseptit-kirja tarjoaa lukijalleen lähes sata helppoa, inspiroivaa ja mielenkiintoista reseptiä, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaan. Ja kuten Peggy sen hyvin sanoo “Terveellinen ja helppo kalaruoka saa elämän maistumaan astetta paremmalta.” Joten nyt jos koskaan, on kalaruokien valmistus tehty helpoksi. Parhaat kalaresepti kirja on todella tuhti katsaus eri kalalajeista valmistettaviin herkkuihin. Kirjan upeat kuvat houkuttelevat taatusti jokaisen kalan valmistukseen.

 

Tämä herkullinen keitto valmistuu helposti muutamasta raaka-aineesta. Kermaisen pehmeä kalakeitto tarjoillaan mielellään tuoreen leivän kera.

Kalastajan rouvan kalakeitto

n. 4:lle

n. 350 g lohifilee kuutioituna
2 rkl voita
1 suuri sipuli kuutioituna
1/2 dl valkoviiniä
4 dl tomaattimurskaa
1/2 l kalalientä
1 tl timjamia
1 1/2 dl kuohukermaa
n. 100 g katkarapuja
suolaa tarvittaessa

Koristeluun
Tuoretta tilliä

1.Sulata voi kattilassa. Kuullota sipulikuutiot pehmeiksi.
2.Nosta lämpötilaa ja kaada valkoviini kattilaan. Anna pöhistä hetki.
3.Lisää kattilaan tomaattimurska, kalaliemi ja timjami. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
4.Lisää kuutioidut lofileet kattilaan ja anna kiehua vielä noin 5 minuuttia.
5.Lisää joukkoon katkaravut ja kerma ja anna kiehua vielä minuutti. Annostele keitto lautasille ja koristele tuoreella tillillä.

Yllä mainittuja kirjoja voi tilata esimerkiksi Adlibriksen sivuilta

Soppakirja

 

Parhaat Kalareseptit

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close