cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Puolukkakeitto

Puolukkakeitto on kauniin punainen ja pirteä jälkiruokakeitto. Keitoista puhuttaessa tulee yleensä mieleen tavalliset suolaiset keitot, mutta keittoja löytyy myös makeitakin. Joulunajan kepeä jälkiruoka, puolukkakeitto saa kirpeää raikkautta puolukoista.

Äskettäin ilmestyneessä, kirjoittamassani Soppakirjassa on useita joulunaikaankin sopivia reseptejä. Lämmittävät ja täyteläiset keitot maistuvat näin kylmään vuodenaikaan. Keittojen seurasi tarjotaan vastapaistettuja sämpylöitä tai leipää. Kirjasta löytyy myös oma osionsa näille kotonaleivotuille herkuille.

 

 

Kirpeä, mutta lempeän puolukkainen keitto maistuu sellaisenaan tai vaikkapa puurolautasellisen seurana.
Saat ihanan jälkiruoan, kun tarjoat puolukkapuuron kera vatkattua kermaa, kookoshiutaleita ja biscottikeksejä.

Puolukkakeitto

n.4-6:lle

8 dl vettä
5 dl puolukoita
1 1/2 dl sokeria
1 dl kylmää vettä
3 rkl perunajauhoja

1.Kuumenna vesi kattilassa.
2.Lisää sokeri ja puolukat. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä.
3.Sekoit vesi ja perunajauhot yhteen. Kaada suurus ohuena nauhana keittoon. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna keiton kiehahtaa.
4.Kaada puolukkakeitto tarjoilukulhoon. Tarjoile lämpimänä taikka kylmänä.

 

Resepti on aiemmin ilmestynyt kirjoittamassani Soppakirjassa.

Soppakirja kuvaus

Soppakirja

Keitot eli sopat ovat monipuolisia ruokia ja soveltuvat niin alku-, pää-, että jälkiruoaksi. Niistä voi valmistaa niin täyttäviä kuin virkistäviä vaihtoehtoja. Keittoja ja niiden variaatioita on monia. Meille tavalliset nakki- ja jauhelikeitot ovat vain alkusoittoa keittojen herkullisessa maailmassa.
Yhdessä kattilassa valmistuva ruoka ihastuttaa. Keitot tekevät tämän kirjan avulla paluun keittiöihimme, inspiroivien ja maukkaiden keittoreseptien myötä. Keitot ovat monipuolisia lusikoitavia. Soppakirja on kattava katsaus erilaisiin keittoihin ja sen variaatioihin. Kirjan ohjeet ovat helposti toteutettavia ja ennen kaikkea herkullisia reseptejä, joita voit tarjota joko alku- tai pääruokana vuoden ympäri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close