cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Perunamuusi

Perunamuusi jos mikä kuuluu suomalaiseen ruokapöytään. Ikisuosikki, oikea perheruokien klassikko, joka maistuu melkein jokaiselle, iästä riippumatta. Ajattelin jakaa teille tänään hyvän perunamuusin ohjeen ja vinkit kuinka onnistua perunamuusin valmistuksessa.

Hyvän perunamuusin valmistus on taito. Perunamuusi maistuu yleensä kaikille iästä riippumatta. Se on mainio lisuke monille liha- ja kalaruoille.

Perunamuusi

n. 4 annosta

1 kg jauhoisia perunoita
1 tl suolaa/vesilitra
21/2 dl maitoa
50 g voita
lisäksi suolaa maustamiseen (oman maun mukaan)

1. Pese, kuori ja paloittele perunat saman kokoisiksi paloiksi. Nosta perunat kattilaan ja lisää sen verran vettä, että perunat juuri ja juuri peittyvät. Lisää tarvittava määrä suolaa.
2. Peitä kattila kannella ja keitä perunat kypsiksi, noin 15–20 minuuttia. Kaada sen jälkeen vesi pois kattilasta ja höyrytä perunat kuiviksi kuumalla levyllä.
3. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
4. Laita maito ja voi sopivaan kattilaan ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Lisää maitoseos vähän kerrallaan perunasurvoksen joukkoon puuhaarukalla samalla sekoittaen. Mausta muusi tarvittaessa vielä suolalla.

 

Perunamuusin valmistus on helppoa, kunhan pitää mielessä muutaman perussäännön.

Perunamuusin valmistuksen perussäännöt

1.Varmin valinta perunamuusiin on jauhoinen perunalajike. Muusiperunaksi sopii esimerkiksi Lapin puikula, Van Gogh, Timo tai Rosamunda.
2.Lisää suola perunoiden keitinveteen.
3.Maidon ja voin tulee olla lämpimiä kun ne lisätään perunoiden joukkoon.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close