cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Täällä blogin puolella ollaan ennenkin fiilisteltu vispi-ja marjapuurolla. Lapsuuden nostalginen herkku maistuu näin aikuisenakin ihan yhtä hyvältä kuin silloin ennen. Kuohkea vispipuuro sopii niin aamu-tai välipalaksi, mutta on herkullinen myös vaikkapa jälkiruokana. Eilen kerroin Ruokarauhaa-blogissani salaisuuteni, millä saan aikaiseksi kuohkeaakin kuohkeamman vispipuuron.

Vispipuuro, joka tunnetaan myös muun muassa nimillä lappapuuro (sana “lappa” tulee ruotsin kielen sanasta klappa ) on marjapuurosta kuohkeaksi vatkattua puuroa. Se valmistetaan useimmiten mannasuurimoista ja marjoista, yleensä puolukoista , kuten tässäkin reseptissä ja viinimarjoista. Yleensä sitä tarjotaan sokerin ja maidon kanssa. Useimmiten puuro syödään jäähdytettynä, mutta sitä voidaan tarjota myös lämpimänä.

Kuohkeimman puuron saa käyttämällä vaaleita mannasuurimoita, mutta jos haluaa puurosta kuituisemman version, keitä puuro kauramannasuurimoilla ja jätä marjojen kuoret puuroon. Marjoista irtoaa puuroon lisää makua ja samalla saa lisäkuituja.

 

 

 

 

Klikkaa tästä Ruokarauhaa-blogiini. <—-

 

Vinkki!
Jos puuroa jostain syystä jää yli, niin siitä voi valmistaa ihanan kerrosjälkiruoan kerrostelemalla lasiin vispipuuroa, puolukoita ja kermavaahtoa.

Puolukka

Puolukan maavaristot voivat olla 20 vuotta vanhoja, mutta itse kasvi voi olla yli 100 vuoden ikäinen. Hiljalleen, mutta jatkuvasti uudistuva kasvi laajenee kasvullisesti noin neliödesimetrin vuodessa. Siksi hyvät marja-apajat säilyvät hyvinä vuodesta toiseen ilman ympäristön radikaalia muutosta. Puolukan satokausi kestää elo-syyskuulta aina lokakuulle saakka.

Puolukka on ruoanlaitossa monikäyttöinen marja. Siitä tehdään mehua, hilloa, puuroa, sosetta, hyytelöä sekä paljon muuta. Sitä voidaan myös lisätä leipään.
Puolukat säilyvät erittäin hyvin ilman säilöntäaineita niiden sisältämän bentsoehapontakia. Survottuina ne säilyvät erinomaisesti alle viiden asteen lämpötiloissa.

Puolukan tärkeimmät terveysvaikutukset perustuvat sen erilaisiin polyfenoliyhdisteisiin sekä kivennäis- ja hivenaineisiin, joita se sisältää paljon. Puolukassa on runsaita määriä ainakin mangaania, polyfenoliyhdisteitä (kuten resveratroli, lignaanit sekä proantosyanidiinit), flavonoideja sekä bioflaviineja.

Marjat edistävät maksan, sapen sekä vatsantoimintaa, pitävät suoliston terveenä, edistävät raudan sekä kivennäisaineiden imeytymistä. Antibioottiset aineet torjuvat munuaisten ja virtsateiden tulehduksia.

Lähde: Wikipedia

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Vispipuuro <3 Se on niin taivaallista! Taas aloin haaveilla siitä kun törmäsin täällä blogissasi tähän postaukseen! Tein jo omenasta, herukoista ja puolukasta. Vielä mustikoista jos saisin yhden satsit keiteltyä 🙂 Ihanaa päivää!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Niin on 🙂
   Oi, mustikoista pitäisi itsekin keitellä.
   Ihanaa päivää myös sinne <3

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close