cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Omenapaistos ja käristetyt läskisiivut

Olenkos kertonut siitä kuinka aloin kokoamaan ja valmistamaan reseptejä ensimmäiseen Meren maku-kirjaan. Josta sitten loppujen lopuksi paisuikin kahden kirjan sarja ja Talven maku-kirja ilmestyi saman vuoden lopulla.

Olin haaveillut omasta keittokirjasta johon kokoaisin kaikki rakkaimmat ja parhaimmat reseptini, niin omani kuin mummujen ja mammojen. Ei siis ihme, kun sain tilaisuuden, että sivuja tähän kokonaisuuteen tulikin sitten noin 700.
Mutta varmuuden vuoksi, tiedättehän, enhän silloin vielä tiennyt, että tilaisuuksia ja kirjoja tuli myöhemminkin.
Tämä omenapaistos joka tarjoillaan käristettyjen läskisiivujen kera, oli ensimmäisiä reseptejä joita suunnittelin laittavani mukaan kirjaan.
Tarpeeksi helppo, mutta kuitenkin suunnattoman herkullinen resepti, jota jo mummujemme aikaan valmistettiin. Ei ole tänäkään päivänä häpeä nostaa tätä herkkua pöytään ja tarjoilla vastapaistetun leivän kera.
Jaan teille nyt syksyn ja pian alkavan talven kunniaksi joitain suosikkireseptejäni Talven maku-kirjasta. Jos sinulla ei ole vielä omaa kappaletta kirjasta, niin kurkkaapa vaikka Adlibriksen sivuille.

 

Kirpeän raikas omenapaistos tarjoillaan paistettujen siankylkisiivujen ja hyvän leivän kera.

Omenapaistos ja käristetyt läskisiivut

4:lle

3-4 suurta omenaa esim. Granny Smith
n. 2 rkl sitruunan mehua
n. 400 g siankylkeä viipaloituna
2 rkl sokeria

 

Valmistus
1.Pese ja kuivaa omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi lohkoiksi. Lorauta hieman sitruunanmehua omenoiden päälle. Se estää omenoita tummentumasta.
2.Paista huoneenlämpöiset siankylkisiivut omassa rasvassa, kunnes kauniin kullanruskeita, Laita siivut lautaselle folion alle lämpimään.
3.Jätä paistamisesta syntynyt rasva pannuun ja laita kuivatut omenanlohkot joukkoon. Kääntele hiukan ja laita sen jälkeen kansi päälle.
4.Paista omenalohkoja miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä. Mausta sokerilla.
6.Laita omenat tarjoiluastiaan ja asettele käristetyt läskisiivut päälle.

 

 

 

Kirjan kuvaus

 

Talven Maku -kirjassa otetaan syksy ja talvi vastaan porisevien kattiloiden ja hautuvien lihapatojen äärellä. Nyt on hyvä aika ottaa talteen syksyn sato ja valmistaa siitä kaikkea hyvää.Kun vuosi kulkee kohti loppuaan ja päivät alkavat hämärtyä, sytytetään takkaan tuli ja kotoillaan. Nautitaan ajasta perheen kesken. Leivotaan yhdessä herkullisia leipiä ja kakkuja.Rentoa ja satokaudenmukaista meininkiä on luvassa myös tässä Sari Spåran kirjassa. Talven maku-kirja alkaa siitä, mihin Meren maku-kirja päättyi. Kesä on nyt hyvästelty ja on aika ottaa vastaan tunnelmallinen syksy ja talvi. Kirjassa on omat osionsa kasvis-, kala-, kana- ja liharesepteille. Syksy on otollista aikaa myös säilömiselle, joten sillekin on varattu paikkansa kirjassa. Myös makeisreseptit ilahduttavat olemassa olollaan. Mikäpä toisikaan paremmin mieleen lapsuuden ja joulun odotuksen, kuin itse valmistetut makeiset. Mukana on myös monen monta leivonnaista, aina leivistä ja sämpylöistä makeisiin herkkuihin. Kattilat kolisevat, lasit kilisevät ja Myrskylahden keittiöstä kantautuu taas huumaava tuoksu. Näillä resepteillä syntyy maukkaampi syksy ja talvi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close