Perinneruokaa prkl

Tunsin yhteenkuuluvuutta Perinneruokaa prkl-blogistakin tutun Mikan kanssa heti, hänen samaa nimeä kantavan kirjan alkumetreiltä, sillä meitä yhdistää rakkaus perinneruokiin ja siihen mitä ne edustavat. Ne liitetään mummulta ja äidiltä saatuihin oppeihin ja resepteihin.
Lähdin innokkaana selaamaan Perinneruoka-kirjaa ja sen reseptejä.


Istuin pieni muistilehtiö vieressäni, niin kuin aina, jos tarkoituksenani on kirjoittaa myös teille jostain kirjasta.
Heti kirjan ensiresepti, joka muuten on nokkos-kotijuusto, sai sydämeni lämpeämään. Kuvakin jo sai sielun hiukan sykähtämään ja tiesin, että kirjan perinneruoat oli saatu kuvattua ja vangittua niiden todelliseen olemukseen.


Perinneruokaa prkl on kokoelma uudella twistillä varustettuja lapsuusmuistoja.
Tämä ei ole kirja niille, jotka etsivät sitä ehtaa karjanpiirakan reseptiä, vaan kuten kirjan alkutekstissäkin todetaan, mukana on twistiä. Sillä twistillä, jolla esimerkiksi ne perinteiset karjalanpiirakat saavat kinuskisen kuorrutteen. Kirjassa kunnioitetaan perinteistä, mutta uskalletaan venyttää rajoja, hyvällä maulla.

Makuina on meille tuttuja kuusenkerkkää, lakkaa..
Resepteinä kukkoja, piirakoita, kakkuja, mutta jännittävästi ja ennenkuulumattomalla tavalla tuunattuina.
Jokainen resepti sai innostumaan, jopa kalakukkokääretorttu. Ja huomautuksen sanana tässä, että eri kukot ovat aina olleet minulle melkeinpä pyhä asia.

Mika on tehnyt huikean työn niin reseptiikan kuin kuvien suhteen ja nostankin näkymätöntä hattuani ja suosittelen lämpimästi tutustumaan kirjaan.

 

Lue >tästä< lisää kirjasta ja nappaa talteen maukkaan ohra-jauhelihakeiton resepti.

 

 

Perinneruokaa Prkl kirjan kuvaus

Raikasta twistiä perinneruokiin!

Klassikkoreseptien uusi ilme – Perinneruokaa prkltarttuu tuttuihin ruokiin reippaalla otteella.

Kirja sukeltaa perinteisen suomalaisen keittiön maailmaan konstailematta ilman ennakkoluuloja. Hyvät maut yhdistetään rohkeasti moderniin muotoon. Perinteisiä reseptejä höystetään yllättävilläkin valinnoilla, kun Suomen luonnon antimet kohtaavat villit innovaatiot. Kirja hemmottelee herkkusuita punajuurikukolla, muffinssipellillä valmistettavilla pikakaalikääryleillä, ruissuklaakakulla sekä kymmenillä muilla makuhermoja kutkuttavilla resepteillä.

Perinneruokaa PRKLE
Mika Rampa
Kustannusosakeyhtiö Tammi 2017

 

Kirja on saatavilla mm. >tästä< Adlibriksestä.

 

Kirja on saatu kustantajalta arvostelukappaleena

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close