cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

BBQ-nyhtöpossuburgerit

Maistelin viikonloppuna saamiani PR-lahjoja Vindirektiltä. Tarkemmin sanottuna Hewitsonin tuoteperheen, Miss Harry viinejä. Miss Harry punaviini on ollut suomalaisten luottopunaviini jo 15 vuoden ajan ja nyt sen rinnalle on saapunut uusi tulokas Riesling-valkoviinistä. Molempien viinien sanotaan olevan erinomainen valinta viikonloppuillallisiin tai rentoihin illanistujaisiin ja iloisiin juhlahetkiin ystävien kanssa tarjoiltavaksi.

Täyteläinen ja mehevän mausteinen Miss Harry Shiraz punaviini sopii loistavasti erilaisten liharuokien kanssa. Otin pienen riskin ja valmistin sen seuraksi BBQ-nyhtöpossuburgerit ja täytyy sanoa, että ainakin joskus, rohkea voittaa.

Tässä avainasemassa lienee kuitenkin ollut nyhtöpossun valmistustapa, joka oli erityisen hyvä match tälle Australialaiselle shirazille. Maku on runsas ja makean marjainen sekä mausteinen. Siitä voi erottaa mansikkahillon ja mustikoiden aromeja ja hauskasti myös jouluisiakin makuja. Loppumakua elävöittää hento tammisuus.

Viini on erittäin monipuolinen liharuokien yleisviini, mainio valinta mm. grilliruualle. Tanniinit ovat melko pehmeät, joten viini sopii nautittavaksi myös sellaisenaan. Olinkin hyvin vaikuttunut juuri siitä syystä ja huomasin nautiskelevani tästä ihan sellaisenaankin.

 

Viini saatu: Vindirekt ja Somessa.com

 

Hewitson

Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Uuden tammen määrä vaihtelee viinityypistä riippuen. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.

Hewitson pyrkii jatkuvasti myös vähentämään viinituotannon ympäristövaikutuksia. Heillä on esimerkiksi viinitilan katolla aurinkopaneeleja, jotka tuottavat enemmän sähköä kuin he itse käyttävät. Kaikki vesi kierrätetään ja tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius.

 

BBQ-nyhtöpossuburgerit

Annos 4 annosta

Ainesosat

  • n. 4 dl nyhtöpossua
  • n. 4 dl coleslawta
  • French classic yellow mustard
  • tomaattiviipaleita
  • punasipulia ohuina siivuina myös pikkelöity punasipuli käy
  • salaatin lehtiä
  • 4 kpl hampurilaissämpylää

Valmistus

  • Kokoa hampurilaiset lisukkeineen.

BBQ-nyhtöpossuburgereihin käytetään pulled porkia seuraavalla ohjeella.

Tämän helpompaa pulled pork reseptiä saa hakea. Vaikka pulled porkin valmistus on aikaa vievää, ei valmisteluun ainakaan kulu paljoa aikaa. Oikeastaan sen jälkeen, kun olet nostanut padan uuniin, voit hyvin unohtaa sen muutamaksi tunniksi.

PULLED PORK

Coleslaw taasen valmistuu tällä luotto-ohjeella.

Coleslaw on mehevänä salaattina varsin mainio seuralainen varsinkin grillatuille makkara-ja liharuoille ja hot dogin täytteenä. Coleslaw syntyy käden käänteessä, mutta arvostaa sitä, jos se saa seistä ja maustua jääkaapissa parisen tuntia meheväksi kokonaisuudeksi.

COLESLAW

Jos tahdot, voit pikkelöidä burgereihin tulevan punasipulin.

PIKKELÖITY PUNASIPULI

Jos haluat erityisen hyviä hampurilaisia, suosittelen valmistamaan sämpylät itse. Briossisämpylät ovat hyvien hampurilaisten salaisuus.

Tällä ohjeella valmistuu ehdottomasti parhaat briossisämpylät. Briossitaikinasta valmistetut sämpylät ovat mielestäni ylivoimaisesti parhaat hampurilaissämpylät. Tee taikina jääkaappiin tekeytymään jo edellisenä iltana.

BRIOSSISÄMPYLÄT

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close