cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Viini, ruoka & hyvä elämä messut

Suomen suurin ruokaan, viineihin ja ruokakulttuuriin keskittyvä tapahtuma on juuri oven takana.

Fiilistelin jo valmiiksi ensi viikon messuja ja ajattelin muistuttaa teitäkin mitä kaikkea messuilla tapahtuu.

 

Kuvat: Kimmo Brandt/ Messukeskus

kuvaaja Kimmo Brandt

kuvaaja:Kimmo BrandtKuvaaja Kimmo Brandt Suomen Messutkuvaaja Kimmo BrandtNäytöskeittiö Alex Nurmi ja Maija Silvennoinen Kuva Messukeskus, kuvaaja Kimmo BrandtKuvaaja:Kimmo Brandt

 

Viini,ruoka & hyvä elämän  sivuilta luin seuraavaa:

Viini, ruoka & hyvä elämä -messuilla nautitaan tänä vuonna erityisesti välimerellisiä herkkuja. Tapahtuman teemamaa Italia näkyy lautasella ja lasissa: luvassa on herkkuja oliiviöljystä parmesaaniin ja viinejä eri puolilta saapasmaata. Italian lisäksi tarjolla on katukeittiöiden rentoja makupaloja ja monta sataa viiniä maistettavaksi.

Italian makuja lautaselle ja lasiin
Messuille rakentuva Pikku-Italia hurmaa herkuillaan. Kokeile vaikka ricottatäytteisiä cannoli-leivoksia Sisiliasta, Gelato Caminiton luomujäätelöä, kuuluisaa parmankinkkua ja 36 kuukautta kypsytettyä parmesaania. Voit koota juustolautaselle palasen taleggioa, gorgonzolaa, pecorinoa ja mausteista salamia ja nauttia niistä viinin kera.

Huippuviinejä tastingeissa
Testattavana on viinejä Italiasta, Australiasta, Ranskasta, Argentiinasta ja Etelä-Afrikasta. Kokeile, miten oikeanlainen viini- tai olutlasi vaikuttaa makunautintoon. Messuilla järjestetään myös huipputasting Penfolds-viinitalon arvoviineistä, joita on Suomessa saatavilla vain Alkon erikoisvalikoimassa.

Samppanjabaari
Maisteltavana kymmeniä eri samppanjoita kaikilta mukana olevilta maahantuojilta.

Syksyn keittokirjailijat Epoq Näytöskeittiössä
Akseli Herlevin vieraaksi saapuvat syksyn keittokirjailijat, mm. Saimi Hoyer, Teresa Välimäki ja Tomi Björk. Luvassa myös vinkkejä välimerellisten ruokien valmistukseen.

Maailmalla muodikas Street Food
Messuille joukolla parkkeeraavat Street Food -rekat tarjoavat eksoottisia makuja katukeittiötyyliin. Luvassa on makupaloja meksikolaisella, marokkolaisella ja thaimaalaisella tyylillä. BBQ on Wheels yhdistää kotimaisen katuruoan pioneerien Richard McCormickin ja Ville Junttilan kokintaidot ja vaaleanpunaisen ruokarekan suojissa valmistuu burgereita ja salaattia.

 

Monta kiinnostavaa  Näytteilleasettajaa löytyy messuilta tänäkin vuonna.

 

AUKIOLOAJAT JA LIPUT

 

Nähdään(kö) siellä!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close