cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Purkkiruokaa

Uutena vuotena teemana menussa oli ruokaa purkista. Käytännössä tämä tarkoitti minulle melko huoletonta ja helppoa ruoanlaittoa. Olihan loppuvuosi ollut yhtä hullunmyllyä keittiössämme kaiken muun juhlinnan takia ja kuten yleensäkin kun vuosi vetelee viimeisiään oli voimat ja energia melko lailla poissa. Halusin kuitenkin tarjota sekä alku -, pää – ja jälkiruoan. Helposti ja turhaa stressaamatta. Siitä syntyi siis ajatus tähän purkki ruokaan.

Tilasin DELI DELISTÄ niin alku-, että pääruoan tarvikkeet. Alkuruoka koostui hanhirillettestä, että maalaisterriinistä lisukkeineen. Tilasin samalla pieniä Cornichons-pikku kurkkuja ja pääruoan säilöttyjä ankankoipia (säilöttynä omassa rasvassa).

Alkuruoka oli yksinkertaisuudessaan herkullista ja voin suositella niin hanhirilletteä, että maalaisterriiniä. Laitoin lautasille pienet keot molempia, kotitekoista viinimarjahyytelöä, karkeaa dijon sinappia,rucolaa pyöräytettynä oliiviöljyssä ja sitruunassa, hillosipuleita sekä pikku kurkkuja. Seurana tarjottiin rapeaa patonkia. Eli helppoakin helpompi ja todella herkullinen alkuruoka joka oli periaatteessa siis vain koottavissa lautaselle.

Pääruoaksi valmistin täysin ankkasäilyke purkin ohjeiden mukaisesti peruna-porkkana paistoksen ja keitin seuraksi herkullisen omenaisen kastikkeen. Sekin oli yksinkertaisuudessaan taivaallista.

Jälkiruoka olikin koko aterian ”vaikein” osuus, eli omena juustokakku jonka valmistin päivää ennen valmiiksi. Päälle purkista dulce de leche kastike. Kruunasi todella aterian. Kaiken kaikkiaan oikein onnistunut uusi vuosi, ilman turhaa stressaamista, mutta syöden hyvin.

Ankankoipi säilykkeitä sekä muita herkullisia purkkiruokia löytyy siis mm. www.delideli.fi , www.kokkiman.fi ja Stockmannilta.

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

sweetfoodomine

Kohta tulossa myös jälkiruoan resepti.

sweetfoodomine

sweetfoodomine

 

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Antti Koakulantti says:

    Ankanreisi-confitia on saatavana myös parhaista Prismoista (kuten Jyväskylän uusi Seppälän Prisma). Hinta vähän vaille 20 euroa (1250 g, 4-5 reisipalaa).

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Kiitos vinkistä, Antti 🙂 Mulla oli ihan vasta tänä aamuna mielessä, etä pitää käydä hakemassa jouluksi.

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close