cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Mustaherukka-chiavanukas

Sain käsiini yhden tämän hetken kuumimmista kirjoista. Nimittäin Välipalat- Virtaa superfoodeista kirjan.

Täytyy ensin aloittaa kehumalla kirjan kantta. Se on yksinkertaisesti kaunis ja kertoo hienosti mitä tuleman pitää.

En tiedä olenko hetkeen pitänyt sellaista kirjaa käsissä kuin tätä, sillä merkkasin heti ison osan reseptejä joita on vaan pakko kokeilla.

Kirjan aihe jo sinällään puhuttelee, sillä terveelliset välipalat tuottavat monesti päänvaivaa. Toinen asia johonka kirja tuo helpotusta on se, että kirjan välipalat on helppo pakata mukaan myös eväiksi.

Monesti automatkoilla kaipaa jotain terveellistä matkaevästä ja selailinpa esille jo monta sellaista siihen sopivaa reseptiä.

Kirja on ihana hyvänolon kirja, josta tuntuu saavan hyvää energiaa jo sitä selailemalla.  Markkinoilla onkin tähän asti ollut terveellisten välipalojen kirjan kokoinen aukko.

Ensimmäinen resepti jonka kokeilin kirjasta on,

sweetfoodomine

Mustaherukka-chiavanukas

 

200 g mustaherukoita

½ banaania

4 dl kauramaitoa

3 rkl chiasiemeniä

 

Laita mustaherukat, banaani ja kauramaito tehosekoittimeen ja sekoita.

Kaada seos astiaan, ja lisää chia-siemenet joukkoon ja sekoita.

Sekoita hetken päästä uudelleen ja jätä vähintään kahdeksi tunniksi vetäytymään.

Lisää tarvittaessa hunajaa vanukkaaseen maun mukaan.

Nauti sellaisenaan tai marjojen ja hedelmien kera.

 

Ihanan virkistävä välipala, kerta kaikkiaan. Käytin mustaherukoita suoraan pakkasesta ja se toimi oikein hyvin.

Kerkesinpä kokeilla jo toisenkin kerran tätä samaa ja surautin kaikki kerralla yhteen, myös chia-siemenet. Enempää makeutta se ei mielestäni kaivannutkaan, joten nautin sen sellaisenaan. Tälloin se olisi kuohkeudellaan myös oiva jälkiruoka.

 

Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille, ikää tai kohderyhmää katsomatta. Sillä kaikki hyötyvät terveellisistä välipaloista, eikö?

Seuraavana kirjan resepteistä pääsee kokeiluun mm. avokadotahna, mustikkapesto.

 

 

Välipalat- Virtaa superfoodeista

Sumari, Hannna, Mäkelä, Aino, Kauppila, Marjo, Pursiainen, Monna

Terveelliset välipalat ovat osa tasapainoista ruokavaliota ja usein ne täytyy pakata eväiksi ja syödä muualla kuin kotona oman ruokapöydän ääressä. Aino Mäkelä, Marjo Kauppila, Monna Pursiainen ja Hanna Sumari ovat tehneet kirjan terveellisistä ja ravitsevista välipaloista, jotka on helppo pakata myös eväiksi.

Superfoodeja löytyy jo melkein jokaisen ruokakaupan hyllyltä, mutta suklaanibbsien, macajauheiden ja chiansiemenien maailma aukeaa kuluttajalle hitaasti. Välipala-kirja esittelee monipuolisesti ja helposti lähestyttävällä tavalla erilaisten superfoodien ja terveellisten raaka-aineiden käyttötarkoituksia ja hyötyjä.

Resepteissä käytetään myös tutumpia raaka-aineita, kuten kanamunia, avocadoa, lohta, marjoja, ruista ja kauraa, joilla on jo entuudestaan vankka pohja suomalaisessa ruokakulttuurissa.

Kaikki kirjan tekijät harrastavat aktiivisesti liikuntaa, syövät terveellisesti ja bloggaavat aiheista säännöllisesti blogeissaan. Kirjoittajien ikäjakauma on lavea; Aino 23, Monna 34, Marjo 52, ja Hanna 56. Superfoodit ja terveelliset elämäntavat kiinnostavat kaikkia ikäryhmiä.

Kustantaja:Readme.fi

 

Kirja saatu arvostelukappaleena

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close