Sosiaalisen median menestysreseptit

Että mitkä menestysreseptit?  Huomioni oli taattu, kun näin Marika Siniaallon Sosiaalisen median menestysreseptit kirjan Twitterissä.  Miksi minä kirjoitan siitä teille ruokablogissani on seuraava.

Sain siis kirjan käsiini ja lukaisin sen melkein siltä istumalta. Monesti kun puhutaan markkinointikirjoista tai markinnoinnista ylipäätään voi moni asia mennä yli hilseen. Tällä kertaa kävi toisin.

Huomasin nyökytteleväni jo lukiessani johdantoa. Kyllä, tätä kirjaa osasin lukea ja tajusin heti missä mennään.  Aika paljon ideoita ja ahaa-elämyksiä alkoikin heti pyöriä ajatuksissani.

Luin kirjaa ja mietin samalla, kuinka soveltaisin oppimaani, niin blogini mainostamisessa, mutta myös yrityksemme mainostamisessa. ( Ihan täysin eri ala, kuin ruoka. )

Rakastan sellaisia kirjoja jotka saavat omat ajatukset heräämään ja ideoita alkaa syntyä. Niin kävi nyt. Sain aika hyvän pohjan, millä lähteä viemään blogin mainostamista eteenpäin.

Tässä muutamia ajatuksia joita kirja minussa herätti:

 

Jo siis kirjan johdantoa lukiessani nyökyttelin päätäni ja tiesin, että tämä kirja tulee antamaan minulle jotain. Tässä kohtaa tuli sellainen ahaa elämys, että kunpa blogini lukija voisi ajatella samoin, selaillessaan blogiani.

Kirjan alussa paljastuu hyvin oleellisia asioita, joita tarvitset laadukkaaseen, mutta ennen kaikkea tulokselliseen somemarkkinointiin. Ahaa huudahdukset siis jatkuivat mieleni kolkassa.

Tavoitteet, tavoitteet.

Tavoitteet on syytä tietää. ja asettaa korkealle Ilman tavoitetta on turha lähteä liikkeelle.

 

Seuraavaksi ryhdyin suunnittelemaan www.sweetfoodomine.com sosiaalisen median markkinointi strategiaa kirjan avulla.

Silloin on astuttava lukijan saappaisiin ja katsottava asiaa heidän näkökulmastaan.

 

Tykkää ja jaa!

Kyllä, sitä sivumme tarvitsevat. Me tarvitsemme aktiivisia ja asiasta innostuneita tykkääjiä ja jakajia. Me tahdomme, että te lukijat voitte tuntea sen, että te olette löytäneet tarvitsemanne ja se taas toivon mukaan innostaa teitä jakamaan kokemuksenne.

 

Somessa saa varautua niin hyvään, että huonoon palautteeseen. Miten me reagoimme siihen ja kuinka oleellista se on blogin markkinoinnin kannalta?

Taas on hyvä tarkastella asiaa siltä kantilta, kuinka me itse toivoisimme saavamme vastauksen palautteeseen.

 

Kirja antaa ajattelemisen aihetta myös seuraaviin mieltä askarruttaviin kysymyksiin:

Kuinka erottua joukosta?

Mikä tekee meidän blogistamme erityisen? Mikä saa lukijat palaamaan?

 

Vastaus voisi olla, kiinnostava sisältö. Toki laadukas sisältö on syy palata sivuille, mutta se ei taida riittää, kun on kyse somemarkkinoinnista.

 

Asiaa avaa lisää kirjan luku, sosiaalisen median suunnitelma.

Asia jonka on oltava yhtä itsestään selvä, kuin oman blogin päivitys on se että, someulottuvuus pitää huomioida kaikessa.

 

Mietin asiaa sillä tavalla, että Sweet Food O Mine on kuin sormikas. Sormikkaaseen kuuluu jokaiselle sormelle omat paikat, eli vertauskuvallisesti niiden paikoille kuuluu yhtäläisesti itse blogi ja sen eri somekanavat. Kun sormikas on täynnä, täyttää se sen tehtävän. Ja jotta sormikas voisi ojentua jonnekin, tarvitsee se sisältöä, muuten se on turha. Mitä enemmän sormikkaita on täytettynä, sitä laajemmalle ne voivat levitä ja tavoittaa useamman. Eikö näin?

 

Minne tie vie

Seuraavaksi kirjassa on vuorossa miettiä, minne tahdon mennä ja kuinka sinne päädyn.

Suuntaviitta on tärkeä osa somemarkkinoinnissa. On hyvä asettaa eri etappeja matkalle. Lyhyen ja pitkänmatkan määränpäät.

 

Mitkä ovat tavoitteeni ja niiden ilmaisijat?

Tässä tuli mieleen veratuskuvallisesti  ampuminen.

Ei kukaan lähde silmät sidottuna ampumaradalle.  Noup. Silloin tiedetään ja nähdään kohde. Ei asetta heilutella tuonne ja tänne ja ammuta umpimähkään laukausta sinne ja toista tänne. Toki jonkunlaista tulosta syntyy, mutta ei hallitusti eikä tuloksellisesti. Eikä varmaankaan toivotunlaista.

Minkälaisen aseen valitsen, vaikuttaa myös lopputulokseen. Ritsalla voi roiskia pikkukiviä ja pikkuisen hipaista maalia tai ottaa tehokkaamman aseen käyttöön ja tehdä uusi reikä maalitaulun keskelle.

Kaikilla ei tietysti ole tarkoitusta tehdä reikää maalitauluun, vaan jo pelkkä radalla olo voi riittää. Kaikilla on omat tavoitteensa. Mutta ne tavoitteet, kuten tuossa alussa jo tuli selväksi, ovat tärkeitä olivatpa ne mitkä tahansa.

 

Tällaisia ajatuksia syntyi kun kävin läpi kirjan ensimmäiset luvut.

 

Entä sisältö?

Kuinka saada lukijan mielenkiinto heräämään. Kuva, kuva, kuva!

Sekä tietysti kuvaa tukeva teksti. Mikä saa lukijan kiinnostumaan? Kuinka saada oman sisällön erottumaan muista samanlaisista.

 

Pidä meteliä! Nosta itseäsi esille ja kehu. Kerro missä olet hyvä ja mitä osaat! Näytä taitosi!

 

Yhteisö:

Blogiyhteisöön kuuluminen tuo lisää lukijoita ja lisä näkyvyyttä. Sen kautta erilaiset markkinointikumppanuudet on mahdollista saavuttaa nopeammin.

 

Millä kanavalla?

Se riippuu pitkälle siitä, keneen markkinointi kohdistuu.

Eli taas tässäkin on syytä pitää mielessä tavoitteet ja kohderyhmä.

Mistä kanavista löytyy eniten ihmisiä ja missä on parhaat mahdollisuudet nopealle vuorovaikutukselle.

 

 

Nyt ollaan päästy kirjassa tähän asti ja uusia ajatuksia on syntynyt. Tästä alkaakin kirjan mielenkiintoisin osio, kun päästään itse asiaan.

 

 

Kenelle suosittelisin kirjaa?

Aivan ensi alkuun suosittelisin kirjaa kaikille bloggaajatovereilleni. Kirjasta saat käytännönläheiset ohjeet kuinka suunnitella hyvä ja varmasti tuloksellisen kampanjan.

Sekä tietysti kaikille muillekin jotka haluavat osansa sosiaalisen median voimasta ja mahdollisuuksista.

 

Hauskana lisänä mainittakoon vielä, että jokaisen luvun lopusta löytyy aitoja somereseptejä. Muutaman mainitakseni: Tiramisu by Henry Alen, bulletproof-kahvi, jauhottomat banaanipannarit, muttisoosi jne.

Nämä reseptit itsessään ovat hieno osoitus sosiaalisen median voimasta.

Juttu jatkuu osoitteessa : http://grapevine.fi/

 

Tästä pääset tilaamaan omasi:

KLIK KLIK

 

 

Haluatko nähdä kirjan trailerin, katso se täällä!

 

Sosiaalisen median menestysreseptit, Marika Siniaalto

 

Miksi keksiä pyörää uudelleen, kun sosiaalisen median menestysresepti on juuri nyt kädessäsi? Jos vastaat yrityksesi markkinoinnista tai viestinnästä ja mietit, miten somessa voi onnistua, tässä on sinulle vastaus! Menestysreseptin raaka-aineet ovat taatusti lähellä tuotettuja, sillä omaan pääkoppaasi on lyhyt matka. Ota raaka-aineet käyttöösi ja sekoita niistä tiimisi kanssa toimiva keitos tämän kirjan ohjeilla. Jos siis tiedät, että sosiaalinen media on teidänkin yrityksessänne otettava haltuun, mutta et tiedä, miten sen tehtäisiin järkevästi ja tuloksellisesti, olet tarttunut oikeaan opukseen. Tämän kirjan ohjeilla pulla ei jää puolikypsäksi. Kannen avattuasi saat käytännönläheiset, case-esimerkkien avulla selkeytetyt ohjeet, joilla yrityksesi verkkopresenssi saadaan kiitoradalta nousuun. Kirja on kuorrutettu lukuisilla sosiaalisessa mediassa vauhdikkaasti leviävillä ruokaresepteillä. Ne kertovat jotain olennaista sosiaalisesta mediasta ja siitä, miten siellä menestytään.

 

Kirja saatu arvostelukappaleena.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Jael A says:

  Olipa mielenkiintoista.Mutta kauheasti aikaa vievää jos pitää koko ajan miettiä että pitää mainostaa blogia siellä ja täällä,Omani kun alkoi siitä että piti saada lapuilla olevat ohjeet jonnekin talteen.,Pitkä matka on siitä menty eteenpäin;D

  1. Jos siitä tekee tavan ( ei siis tarkoituksellista mainostamista) että keskustelee lukijoidensa kanssa eri somekanavissa, niin vuorovaikutus säilyy ja “mainostaminen “elää sillä tavoin. Minulla on välillä tullut pienoinen uskonpuute bloggaamiseen. Tiedän, että siellä on lukijoita ruudun toisella puolen, mutta tahtoisin nähdä heitä olevan vielä enemmän. Mukava harrastushan tämä bloggaaminen on minulle, mutta valehtelisin jos väittäisin, etten tahtoisi ainakin osittain tästä ammattia. Jotenkin tämä vei mennessään ja kun on nähnyt mihin asti monet ovat päässeet bloggaamisella, niin se ajaa eteenpäin.

   1. Sitä ajattelin vielä sanoa, että jos tätä koko ajan ajattelisi jonkun markkinoinnin kautta, niin eihän se enää olisi hauskaa! Tarkoitus olikin tuossa tekstissä tuoda esiin sitä, kuinka viedä blogia eteenpäin uusille ihmisille. Mutta hyvä kirja on kyseessä. Tosi käytännönläheinen ja niin kuin jo tekstissäkin kirjoitin, ajatuksia herättävä

    1. Jael A says:

     Kyllä tässä bloggaamisessa nälkä kasvaa.Kirjoitan väärällä kielellä mitä tulee asuinmaahani ,ja välillä olen vähän kateellinenkin kaikista jutuista missä “tutut” ruokabloggarit pääsevät käymään.Minulla on jo 7. vuosi menossa,mutta juuri tämän maantieteellisen rajoittavuuden vuoksi olen kai menettänyt jonkun verran….

     1. Osaan kuvitella. Kaikki bloggaajatapahtumat ynm. on kyllä kivoja. Saisi olla useamminkin. Kaikista iloisin olen kuitenkin tästä, että olen löytänyt bloggaamisen myötä saman henkisiä, aivan ihania ihmisiä joiden kanssa höpistä 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close