cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Energiapuuro

Nyt kun kiire ja stressi pukkaa päälle on minun ollut pakko pysähtyä ja miettiä jaksamistani. Kun aikaa ei ole ollut liikunnalle ja päivät ovat menneet enemmän tai vähemmän ruoan parissa työskentelyyn ja maisteluun, niin olen tarvinnut ne muutamat asiat jotka ovat edes jollain tapaa tasapainottaneet syömisiäni.

A. Veden juominen, eli ainakin pari litraa päivässä.

B. Aamu alkaa puurolautasella ja vihreällä teellä + Arctic Warriors ENERGIA hunajashotti

C. Päivällä kevyt ja proteiinirikas ruoka.

D. Säännöllinen ruokailu. (Ruoalla on suuri merkitys minun vireystasooni ja mielialaan. Kysy vaikka mieheltäni )

 

 

Imetyskin vaatii veronsa: sekä energia- että suojaravintoaineiden tarve kasvaa imettämisen aikana.

Olenkin syönyt erästä valmistetta joka sisältää eri vitamiineja ja kivennäisaineita. Nyt olen jättänyt valmisteen pois ja alkanut miettiä muita luonnollisia lähteitä niille.

 

Uusi tulokas ruokavaliossani  on Arctic Warriors Olen käyttänyt heidän  Taistelija geeli shottiaan nyt kun olen ollut kiireinen ja stressaantunut ja työ on vaatinut paljon keskittymistä. (kaiken hulinan keskellä)

Toinen heidän tuotteistaan jota olen myös käyttänyt ( jota käytän tässä reseptissä) on energia hunajashotti . Tuote sisältää hunajaa, ruusujuurta ja nokkosta.

Stressaantuneena sitä jotenkin kerää kaikki pöpöt itseensä, joten tämä auttaa pitämään ne loitolla. Ruusujuuri antaa buustia korvien väliin päivään ja nokkonen vahvistaa verta. Tuote on ennen kaikkea luonnonmukainen energiageeli. ( ja mahtava makeuttaja mm. alla olevassa reseptissä) Tasaisesti, nopeasti ja helposti imeytyvää luonnollista energiaa! Ja mikä parasta, tuotteet sopivat imettäville!

 

Toinen tulokas ovat Chia-siemenet. Eli chia-siemenet ovat ne joka puolella hehkutetut terveyspommit!  Superfoodina tunnetut siemenet sisältävät muun muassa terveellisiä omega-3-rasvahappoja, kuitua, proteiinia, antioksidantteja ja kalsiumia. Ja kuten tuossa alussa kirjoitin vireystasosta: Energiatasolla on paljon tekemistä sen kanssa, mitä syöt. Chia on yksi luonnon suurimmista kasvipohjaisista proteiininlähteistä. Proteiinin, vitamiinien ja kivennäisaineiden yhdistelmä vaikuttavat kaikki siihen, että verensokerisi ja energiasi pysyy tasaisena.

 

sweetfoodomine

Seuraava resepti sisältää myös kanelia, eli näin joulun alla se tuo mukavaa makua, mutta on myös terveysvaikutukseltaan huippua. (Parasta vaikutuksiltaan on halvin mahdollinen kaneli, jota riittää puoli teelusikallista päivässä) Lue lisää alta!

 

Banaani taas tunnetusti parantaa mielialaa ja helpottaa stressiä.  Lue lisää banaanin terveyshyödyistä alta!

 

Mantelit sisältävät kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia sekä runsaasti terveellisiä kivennäisaineita, kuten luita vahvistavaa ja verensokerin heittelyjä säätelevää mangaania. Lue lisää alta

 

Tämä resepti on se minun ”salainen aseeni” jolla jaksan tämän pimeän vuodenajan. Suosittelen kokeilemaan!

Aamun energiapuuro

2 rkl chia siemeniä

2 dl vettä

¾  dl Maustamatonta jogurttia

1 Arctic Warriors ENERGIA hunajashotti

½  banaani

Ripaus kanelia

Mantelilastuja tai manteleita

 

1. Sekoita chia-siemenet veteen ja anna seistä parisen tuntia ( tai mielellään vaikka yön yli). Sekoita vielä kerran ja kaada sopivalle lautaselle.

2. Kaada päälle maustamaton jogurtti.

3. Viipaloi banaani ja asettele päälle.

4. Lämmitä Arctic Warriors energia shottia hetki lämpimän veden alla, jotta hunaja muuttuu juoksevammaksi. Purista ulos pakkauksesta banaanien pinnalle.

5. Ripottele päälle mantelilastuja tai manteleita. Pinnalle vielä ripaus kanelia.

 

Voiko aamu enää ihanammin (terveellisemmin) alkaa?

Kiinnostuitko Arctic Warriorsin tuotteista?

Täältä pääset tilaamaan:

KLIK KLIK

sweetfoodomine

 

Juttu toteutettu yhteistyössä Arctic Warriors kanssa.

 

 

Kaneli

Kanelit ovat pienehköjä puita, joiden nuorten oksien rullalle kiertyvästä sisimmästä osasta saadaan kanelimauste. Aitokaneli on vaaleaa ja jauhe hienoa, maku makeahkoa, kassia on tummempaa ja jauhe rakeisempaa, maultaan hieman kitkerää. Aitokanelia arvostetaan enemmän, mutta kassiaa on tarjolla enemmän.

Kanelin antioksidanttisuus päihittää lähes kaikki muut ruoka-aineet. Se sisältää suuren määrän fenoleja, varsinkin proantosyanidiinejä ja kalkoneja. Näiden lisäksi kanelissa on vitamiineista paljon folaattia, betaiinia, koliinia ja K-vitamiinia sekä kivennäisaineista kaliumia, kalsiumia, mangaania ja rautaa. Kaneli ei ole terveyttä ajatellen mikään turha mauste. Se alentaa verensokeria, samoin rasva-, kokonaiskolesteroli- ja LDL-kolesterolipitoisuuksia, mikä tekee siitä erinomaista ehkäisemään tyypin 2 diabetesta. Sen kalkonit matkivat insuliinin toimintaa ja lisäävät solujen glukoosin ottoa moninkertaiseksi ja muuntavat glukoosin varastosokeriksi. Kaneli estää metabolista oireyhtymää ja alentaa verenpainetta.

Parasta vaikutuksiltaan on halvin mahdollinen kaneli, jota riittää puoli teelusikallista päivässä. Kanelilla voi helpottaa myös vilustumista, kuumetta ja yskää ja kaneliteellä voi kurlata ien- ja nielurisavaivoissa. Se parantaa ruokahalua ja ruoansulatusta, poistaa pahoinvointia ja ripulia.

Kanelia käytetään yleisesti Keski-idän ja Pohjois-Afrikan keittiöissä. Nykyään sitä on joissain suklaissa ja se sopii mausteeksi kahviin, teehen, hedelmäjälkiruokiin, jogurttiin ja rahkaan, leivonnaisten, omena-, päärynä- ja kurpitsaruokien ohella. Kanelia ripotetaan riisipuurolle, mutta sopii se muillekin puuroille. Kaneli lisätään ruokaan aivan loppuvaiheessa, koska kuumennus kitkeröittää sen. Normaaleina annoksina kanelista ei ole haittaa, mutta kovin suuret määrät voivat vahingoittaa maksaa.

Lähde: Huippukuntoon.fi

 

 

Banaanin terveyshyödyt:

1. Banaanit saattavat helpottaa masennusta, sillä ne sisältävät runsain mitoin hyvän olon hormoni serotoniiniksi muuttuvaa tryptofaania.

2. Kaksi banaania ennen rankkaa treeniä tarjoavat energiaa ja pitävät verensokerin tasaisena. Banaanin syöminen ennen liikuntasuoritusta suojaa myös lihaskrampeilta. Syö banaani ennen nukkumaanmenoa ja säästyt myös öisiltä jalkakrampeilta.

3. Banaanit auttavat vähentämään kalsiumin puutetta ja vahvistamaan luita.

4. Parannat mielialaasi ja vähennät PMS-oireita syömällä banaaneja, sillä ne tasoittavat verensokeria ja helpottavat stressiä.

5. Sisältämiensä B6-vitamiinien avulla banaanit vähentävät turvotusta, suojaavat kakkostyypin diabetekselta, helpottavat painonpudotusta, vahvistavat hermojärjestelmää ja auttavat tuottamaan valkoisia verisoluja.

6. Rauta vahvistaa vertasi ja helpottaa anemiaa. Banaanissa rautaa onkin runsaasti.

7. Banaanit auttavat madaltamaan verenpainetta ja suojaamaan sydänkohtaukselta ja halvaukselta, sillä niissä on paljon kaliumia ja hyvin vähän suolaa.

8. Banaanien sisältämä pektiini edistää ruoansulatusta ja auttaa hävittämään myrkkyjä sekä raskasmetalleja kehosta.

9. Nämä keltaiset hedelmät toimivat myös prebiootteina stimuloiden hyvien bakteerien kasvua suolistossa. Ne myös tuottavat ruoansulatusentsyymejä avustamaan ravintoaineiden imeytymisessä.

10. Banaaneissa on runsaasti kuitua, joka voi helpottaa ummetusta tasapainottamalla suoliston toimintaa.

11. Onko vatsa sekaisin? Banaanit rauhoittavat ruoansulatuskanavaa ja auttavat palauttamaan hävinneet elektrolyytit ripulin jälkeen.

12. Poltteleeko? Banaanit toimivat antasideina tarjoten helpotusta refluksitautiin ja närästykseen.

13. Tasapainota vatsahappoja banaanilla. Se on ainoa hedelmä, jonka voi nauttia raakana ilman, että vatsa rasittuu.

14. Banaanien syöminen auttaa estämään munuaissyöpää, suojaa silmänpohjan ikärappeumalta ja vahvistaa luita lisäämällä kalsiumin imeytymistä.

15. Banaanit auttavat tekemään fiksummaksi ja edistävät oppimista. Syö banaani ennen koetta hyötyäksesi runsaasta kaliumpitoisuudesta ja pärjätäksesi näin testissä paremmin.

16. Banaanit sisältävät runsaasti antioksidantteja ja suojaavat kroonisilta sairauksilta.

17. Banaanin syöminen aterioiden välissä auttaa tasaamaan verensokeria ja vähentämään aamupahoinvointia. Kun verensokeri pysyy tasaisena, sorrut myös epätodennäköisemmin ahmimaan.

18. Sanotaan, että banaanin syöminen voi madaltaa kehon lämpötilaa ja viilentää kuumana päivänä tai kuumeessa ollessa.

19. Lopetitko tupakanpolton? Banaanin B-vitamiinit, kalium ja magnesium helpottavat vieroitusoireita.

Lähde:Food Matters

 

 

Mantelit

sisältävät kertatyydyttymättömiä rasvahappoja, E-vitamiinia sekä runsaasti terveellisiä kivennäisaineita, kuten luita vahvistavaa ja verensokerin heittelyjä säätelevää mangaania. Hiljattain on valmistunut useita tutkimuksia manteleista – ja ne kaikki puhuvat niiden terveyshyötyjen puolesta.

1. Vähemmän vatsarasvaa

Vatsarasva ei näytä hyvältä, mutta tekee pahaa myös sisäelimille ja kasvattaa riskiä kroonisiin sairauksiin. Penn Staten tekemän tuktimuksen mukaan niiden ihmisten, jotka söivät reilut 40 grammaa manteleita päivässä kuuden viikon ajan, vatsarasva väheni ja vyötärön ympärysmitta kapeni enemmän kuin niiden ihmisten, jotka söivät runsashiilihydraattisen, mutta manteleita kilokaloreiltaan vastaavan välipalan.

2. Kyytiä kolesterolille

Paha LDL-kolesteroli saa manteleiden avulla kyytiä, paljastaa Louisianan yliopiston tekemä tutkimus. Niillä ihmisillä, jotka söivät manteleita, oli 44 prosenttia epätodennäköisemmin kohonnut pahan kolesterolin taso verrattuna niihin, jotka eivät manteleita napostelleet. Tutkimukseen osallistui melkein 25 000 aikuista.

3. Vähemmän mielitekoja

Purduen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan reilut 40 grammaa paahdettuja, hieman suolattuja manteleita päivässä riittää hillitsemään ruokahalua ja säätelemään verensokeria.

4. Vähemmän tulehduksia

Tuoreen kiinalaistutkimuksen mukaan kakkostyypin diabeteksesta kärsivien ihmisten elimistön hapettumisstressi ja tulehdustasot paranivat merkittävästi, kun he söivät reilut 40 grammaa manteleita päivittäin kolmen kuukauden ajan.

5. Terveellisempi raskausaika

Liikaa painoa raskauden aikana kerryttävät naiset kasvattavat samalla riskiään raskausdiabetekseen, korkeaan verenpaineeseen sekä raskausmyrkytykseen. Manteleista voi kuitenkin olla apua. Kaliforniassa ylipainoisille ja liikalihaville naisille tehdyn tutkimuksen mukaan noin 57 grammaa manteleita päivässä auttaa luomaan kylläisyyden tunnetta, vähentämään ruokahalua ja edistämään tervettä painonnousua raskauden aikana.

Lähde: Women`s health

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Taina says:

    Chian siemeniä pitääkin hommata, kuulosti mielenkiintoiselta. Uusi minulle! Arctic Warriorsin shotit odottavat pöydällä maistamista, jännittävää uutuutta nekin minulle.

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Olen käyttänyt näitä Arctic Warriorsin tuotteita nyt vähän aikaa. Ihastuin heti niihin, koska ovat luonnontuotteita. Ja jo tämän lyhyen aikaa käytettyäni, tuntuu että energiataso olisi parantunut! Voin todellakin suositella myös noita chian siemeniä.Kannattaa lukaista myös tämä juttu koskien niitä 🙂 :http://www.vitamiinisuositukset.com/chia-siemenet-kaytto-kokemuksia/

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close