cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Brunssi eli brunch tulee englannin kielen sanoista breakfast (aamiainen) ja lunch (lounas). Se onkin loistava tapa viikonloppuna nauttia samalla pitkästä aamiaisesta, kevyestä lounaasta ja kiireettömästä yhdessäolosta.

brunssi-hetki

 

Brunssi aloitetaan yleensä kello 11–12, ja se voi kestää aina kello 15 asti. Brunssin juomiin kuuluvat tavallisesti kahvi ja tee, erilaiset mehut sekä miksei myös samppanja tai kuohuviini. Brunssissa ruoat on yleensä aseteltu noutopöytään, josta kukin valitsee mitä haluaa.

Tiesitkö että brunssi on lähtöisin Oxfordinyliopistokaupungista, mutta on tullut tunnetuimmaksi amerikkalaisena pyhäaamiaisena.
Brunssin luonteeseen kuuluu vapaamuotoisuus ja mutkattomuus, joten ruokapöydän ympärillä liikkuminen, vapaa seurustelu ja paikkojen vaihtaminen kuuluvat asiaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Mitä herkkuja brunssilla voisi tarjota.
Meillä on tarjoiltu yleensä herkkuja lasten ehdoilla ja heidän mieltymystensä mukaan.

 

brunssi

Hyvä brunssi koostuu mielestäni suolaisen ja makean liitosta. Esimerkiksi herkulliset englantilaiset muffinsit (pekoni ja muna täytteellä) on kuin tehty mansikka milkshaken kaveriksi. Makea aamiaiskakku Amerikkalaiseen tapaan, nutella sarvet, hyvä kahvi, rapsakka pekoni ja munat. Kylkeen vielä raikasta maustamaton jogurttia ja omenapiirakan täytettä. Ah, miten hyvää.
Muffinseja on mielellään löydyttävä pöydästä. Mustikkaiset muffinsit, ranskalaiset muffinsit ja perusmuffinsit. Niistä on ihana naperrella paloja ja huuhtoa alas vastapuristetun appelsiinimehun kera. Kahvin sijaan voi myös keittää hyvää teetä. Lemon Curdilla päällystetyt skonssit ja haudutettu tee sekä paksu kerma, niin brunssille voi kattaa sellaisen herkkupöydän kuin itse haluaa.

 

katettu-poyta omenapiirakkatayte
Ruokaisampia vaihtoehtoja voi olla esimerksi Monte Cristo Strata, Chilaquiles tai Huevos Rancheros. Ihanan syntinen päivän aloitus.

Lisäksi brunssille sopii avokado-lätyt lisukkeineen, ihanat aamiais-avokadot, tortillakupit, aamiaisleivokset ja tietysti ihan omenaiset letut.

aamiaisen-aika

cuban-sliders

 
Olipa pöydässä mitä tahansa, niin kiireettömyys, yhdessä olo ja nautiskelu on avainasemassa.
Herkullisia brunssihetkiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close