cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Lämminhenkinen joululukeminen: Hyvän mielen kirjallisuus joulun ajaksi

Kirjat saatu: Gummerus 

 

Joulun lähestyessä on aika sukeltaa hyvän mielen kirjallisuuden maailmaan ja nauttia joulunajan tunnelmasta. Kutsuva lukunurkkaus, höyryävä kupponen glögiä ja ihanat jouluherkut luovat täydellisen ympäristön uppoutua joulun lumoavaan kirjallisuuteen.

Joulunajan kirjalliset seikkailut voivat olla vieläkin hauskempia, kun yhdistät ne oikeanlaisiin syötäviin nautintoihin. Jatka lukemista, sillä tarjoan sinulle postauksen lopussa muutaman herkullisen parituksen, jolloin joululukeminen on astetta herkullisempaa. Ne täydentävät kirjojen tunnelmaa omalla tavallaan.

Kirjat tarjoavat meille pakopaikan arjen kiireistä ja viihdyttävät meitä erilaisilla juonenkäänteillä, hahmoilla ja romansseilla. Miksi emme siis täydentäisi lukukokemusta herkullisilla makuelämyksillä, jotka sopivat täydellisesti kirjojen teemoihin?

Joten, ota mukava asento sohvalle, varaa kuppi höyryävää juomaa ja lue eteenpäin, kunnes pääset postauksen loppuun ja löydät lupaamani paritukset. Valmistaudu nauttimaan herkullisista lukuelämyksistä.

 

 

 

 

Lämminhenkinen joululukeminen: Hyvän mielen kirjallisuus joulun ajaksi

Näillä kirjoilla on taianomainen kyky luoda lämminhenkinen tunnelma joulun aikaan. Ne tarjoavat pakopaikan arjen kiireestä ja antavat mahdollisuuden uppoutua henkeäsalpaaviin tarinoihin.

Sinuun en ainakaan rakastu – Lucy Score

Lucy Scoren bestselleristin kuuma Booktok-hitti vie meidät romanttisen tarinan pyörteisiin. Naomi on aina ollut kiltti ja kuuliainen, mutta hänellä on hyvä syy karata alttarilta. Seuraavana aamuna hän etsii sisartaan Knockemoutin pikkukaupungista ja kohtaa kaupungin pahan pojan, tatuoitu partasuu Knoxin. Knox ei usko monimutkaisiin ihmissuhteisiin eikä pulassa oleviin neitoihin. Mutta voiko hän vastustaa kilttiä tyttöä? Tämä rakkaustarina täyttää romantiikan nälän ja lämmittää sydäntäsi joulun aikaan.

Joulun ihmemaa – Heidi Swain

Heidi Swainin “Joulun ihmemaa” vie meidät Wynthorpen kartanoon, jonne Paige palaa raskaan ulkomaankomennuksen jälkeen. Hän aikoi vain piipahtaa, mutta hänet otetaan heti mukaan tiiviin kyläyhteisön elämään. Paige tutustuu iäkkääseen, äkäiseen Albertiin sekä komeaan, aina myrskyn merkiltä näyttävään Brodieen. Hän huomaa heissä jotain tuttua, halun piiloutua koko maailmalta. Mutta joulu on ovella, ja Paige joutuu pohtimaan, onko erakoituminen sittenkään hyvä idea. Tämä kirja tarjoaa kimallusta, kultanaulaa ja rakkauden alkua joulun aikaan.

Sydämellisen joulun resepti” – Ann-Charlotte Persson

Ann-Charlotte Perssonin “Sydämellisen joulun resepti” vie meidät Emman pienelle kahvilamatkalle Lontoon Notting Hillissä. Emmaa odottaa kuitenkin yllättävä puhelu Ruotsista, kun isotäti Fanny joutuu sairaalaan. Emma päättää laittaa kaiken kuntoon ja valmistella täydellisen joulun. Matkan varrella paljastuu synkkä perhesalaisuus ja poikaystävä Carterkin ilmaantuu yllättäen oven taakse. Riittääkö ajallaan järjestää kaikki ennen joulua? Tämä kirja tarjoaa joululeivosten tuoksua, nostalgista tunnelmaa ja jännittäviä käännekohtia.

 

 

 

 

 

Syötävät suositukset joulunajan lukemiseen

Joulunajan lukuhetket voivat olla vielä hauskempia, kun yhdistät ne sopivan herkullisiin makuelämyksiin. Tässä hieman pilkettä silmäkulmaan – suosittelen hauskoja syötäviä kirjojen seuralaisiksi, jotka täydentävät lukukokemusta oivallisella tavalla. Sitäkin tärkeämpää on kuitenkin nauttia kirjojen tarjoamasta seikkailuista.

 

Sinuun en ainakaan rakastu – Lucy Score: Makean mausteinen glögi

Lucy Scoren kuuma romanttinen tarina vaatii kupillisen makean mausteista glögiä. Glögistä löytyvät lämmittävät mausteet, kuten kaneli, neilikka ja kardemumma, luovat täydellisen taustan kirjan kuumille hetkille. Koristele glögisi kanelitangolla ja appelsiinisiivulla, ja anna sen lämmittää sydäntäsi samalla kun seuraa Naomin ja Knoxin romanssin kehittymistä.

 

Joulun ihmemaa – Heidi Swain: Ihanat kuivakakut

Heidi Swainin kirja vie lukijan Wynthorpen kartanolle, ja mikä sopisikaan paremmin tämän tarinan herkutteluun kuin ihanat kuivakakut? Kuivakakut tarjoavat täydellisen makuelämyksen kartanon taianomaisessa tunnelmassa. Kokeile erilaisia makuja, kuten vaniljaa, suklaata tai sitruunaa, ja koristele kakut jouluisilla strösseleillä. Anna kakun pehmeän koostumuksen sulaa suussasi samalla kun seuraat Paigen seikkailuja.

 

Sydämellisen joulun resepti – Ann-Charlotte Persson: Perinteiset joulutortut

Ann-Charlotte Perssonin teos vie meidät Emman kahvilaan Lontoon Notting Hillissä. Mikäpä olisikaan parempi herkku tämän tarinan seuralaiseksi kuin perinteiset joulutortut? Nämä ihanat leivonnaiset täyttyvät joulun odotuksesta ja sopivat täydellisesti Emman joulutunnelmiin. Voit valmistaa tortut itse tai hankkia ne lähimmästä leipomosta. Muista nauttia tortut lämpimänä kupillisen höyryävää kaakaota tai kahvia kyytipoikana, kun seuraat Emman matkaa joulun valmisteluiden parissa.

 

 

Joten ota kirja käteen, valmistele herkullisia naposteltavia ja anna kirjallisten seikkailujen viedä sinut mukanaan hupaisiin maailmoihin!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close