cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kasvisten käyttö

Alkusyksyn sato houkuttelee lisäämään kasvisten käyttöä. Tässä kolme suosikkiani.

Kasvikset

 

Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsaa voi syödä sellaisenaan ja käyttää niin kuin kurkkua. Sitä voi lisätä mehevöittämään raasteen muodossa niin mureketaikinoihin, että leipä- ja sämpylätaikoihin.
Kesäkurpitsaa voi myös grillata ohuina tai paksuina viipaleina.
Sitä voi lisätä kaikenlaisiin keittoihin, pata– ja vokkiruokiin. Valmistaa pihvejä, paistoksia, muusia,munakkaitapiirakoitaleivonnaisia, säilykkeitä , kastikkeita ja vaikka mitä. Kesäkurpitsa on monipuolinen herkku.

Kurpitsa

Kokonaisesta kurpitsasta valmistuu monta herkkua. Myös sen siemenet kannattaa hyödyntää ruoanlaitossa. Kurpitsa halkaistaan ja sitten siemenet ja pehmeä rihmasto koverretaan pois. Lopuksi malto koverretaan palloraudalla tai jäätelökauhalla talteen tai paksu kuori leikataan pois ja malto paloitellaan.

Säilykkeiden lisäksi kurpitsa sopii mainiosti sekä suolaisiin että makeisiin ruokiin. Kurpitsa sopii esimerkiksi keittoihin ja patoihin, leipiin ja piirakoihin sekä jälkiruokiin.

Kurpitsan siementen paahtaminen:
Koverra siemenet irti kurpitsasta ja irrota ne rihmoista. Huuhtele siivilässä ja kuivaa siemenet. Paahda kuivalla paistinpannulla tai uunipellille leivinpaperin päälle leviteltynä uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes siemenet ovat kauttaaltaan kauniin kullankeltaisia.

Porkkana

Porkkana tuo lisämakua ruokiin. Se on mainio lisuke keittoihin ja patoihin. Sitä voi lisätä wokkiin ja syödä tietenkin sellaisenaan. Niin raasteena, paloina tai kokonaisena. Sitä voi dippailla erilaisiin dippeihin tai vaikka hummukseen.
Se mehevöittää ja tuo väriä niin leipä- ja sämpylätaikinoihin, että kakku- ja leivostaikinoihin.
Se on mainio lämpimien ruokien lisukkeena ja muhennosten valmistuksessa. Porkkana on mainio myös erilaisissa salaateissa.

Porkkanaraastetta voi pakastaa sellaisenaan, porkkanaviipaleet, kuutiot ja suikaleet vaatii noin 3-5 minuutin esikiehautuksen ennen pakastamista.

Syksyn-satoa

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close