Grillatut kesäkurpitsasuikaleet

Olemme tottuneet siihen, että vihannekset öljytään ennen grilliin menoa. Mutta voin suositella tapaa, että grillaatkin paprikat, kesäkurpitsat, parsakaalin, parsat, sipulit ja muut vihannekset ihan sellaisenaan.
Lisätään hyvä oliiviöljy vasta grillauksen jälkeen. Päälle sopii monesti myös loraus hapokkuuttaa mm. viinietikasta tai sitruunasta. Lisäksi grillattujen kasvisten päälle voidaan raastaa hiukan valkosipulia ja maustaa sormisuolalla ja tuoreilla yrteillä.

Käytän tätä tekniikkaa monesti myös marinoidessani, kun grillaan kasviksia. Eli pyöräytän grillatut vihannekset marinadissa vasta jälkeenpäin. Juuri grillattuina ja kypsinä ne imaisevat itseensä maun aivan eri tavalla.

 

Grillaa ensin ja mausta sitten. Kevyesti grillatut kesäkurpitsat imaisevat lämpiminä itseensä raikkaan sitruunan mehun. Mausta vielä chiliripauksella ja suolalla.

Grillatut kesäkurpitsasuikaleet

2:lle

1 kesäkurpitsa
n. 2 rkl oliiviöljyä, chilin makuista
1/2 sitruunan mehu
n. 1/2 tl chilihiutaleita tai maun mukaan
sormisuolaa, maun mukaan

Valmistus
1.Viipaloi kesäkurpitsa pitkittäin ohuiksi siivuiksi. Pensselöi viipaleet oliiviöljyllä.
2.Grillaa viipaleita noin 220 asteisessa grillissä suoralla lämmöllä kunnes saat kauniit grilliraidat kummallekin puolelle.
3.Purista grillattujen kesäkurpitsojen päälle sitruunan mehu ja ripottele pinnalle chilihiutaleita ja sormisuolaa.

 

Resepti on keväällä ilmestyneestä  GRILLI & HERKULLISET LISUKKEET- KIRJASTA.

 

Grilli & Herkulliset lisukkeet- kirjan kuvaus

 

“Monesti sanotaan, että kasvikset ovat lisukkeita, mutta nyt lisuke on uusi pääruoka.”

Joka grillikausi samat ruoat grillissä, uudelleen ja uudelleen. Valmistamme toki herkullisia burgereita ja pihvejä, mutta jätämme usein huomioimatta kasvikset ja herkulliset lisukkeet. Unohda kuitenkin tylsät salaatit ja keitetyt perunat, nyt nostetaan pääosaan mainiot kasvikset ja lisukkeet jotka nostavat grillatun ruoan uusiin korkeuksiin. Tämä ei ole kasvisgrillikirja, tämä on kirja grillauksesta ja hyvästä ruoasta.

Kirjan ohjein valmistat kuitenkin oikeasti hyvää kasvisruokaa. Kasvisten valmistus grillissä ei ole sen haastavampaa kuin lihankaan grillaus.

Kirja on tarkoitettu kaikille grillaukseen hurahtaneille kesäkokeille, jotka kaipaavat uusia ideoita grillin käyttöön, maustamiseen ja ruokalajeihin. Niille jotka tahtovat keksiä luovia tapoja valmistaa kasviksistakin hyvää grillattavaa. Myös lisukkeet nostetaan niille kuuluvalle paikalle ja kootaan oikein herkullinen kattaus grilliruokien kylkeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close