cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Pitkä kuuma grillikesä on alkanut ja aion todellakin elää sen. Terassillamme pöhisee parhaimmillaan kaksikin grilliä. Low and slow tyyliset ruoat hautuvat hitaasti ja alhaisella lämmöllä valmiiksi yhdellä ja toinen lämmitetään nopeaa kokkailua varten. Rantakelitkin on kohta täällä ja nälkähän siinä uidessa yllättää useasti. Tai miksei puutarhatöidenkin lomassa ole kiva käväistä keittiössä ja heittää ainekset grillille valmistumaan.

Grillatun ruoan makua ja ruoanlaittokokemusta on hyvin vaikea päihittää. Aika vaikea päihitettävä on myös tämä grillattu fetajuusto. Tätä kuulkaas kun kaapaisee leivän päälle, ottaa lasillisen kylmää ja istahtaa auringon lämmittämälle terassille. Se on autuutta se.

Fetajuusto-lisukkeilla

 

Tämä on aivan upea tapa valmistaa ja syödä fetajuustoa. Nimittäin grillaamalla se. Grillattu fetajuusto valmistetaan alumiinifolion sisällä, missä se saa pehmentyä.  Ota veitsellä lämmintä juustoa ja lisukkeita ja sivele leivälle.

Grillattu fetajuusto lisukkeilla

n. 4:lle

200 g fetajuustoa
6 kirsikkatomaattia
1/2 punasipuli, siivuina
Tuoreita meiramin lehtiä
1 rkl kapriksia
1 rkl oliiviöljyä
Mustapippuria myllystä
Chilirouhetta, maun mukaan

Tarvitset lisäksi
Alumiinifoliota

Nosta fetajuustoa suuren aluminiifoliarkin päälle. Lisää fetajuuston pinnalle tomaatit, punasipulisiivut, meiraminlehdet ja kaprikset. Loraut apinnalle oliiviöljyä ja mausta mustapippuri ja chilirouheella. Sulje alumiinifolio tiiviiksi paketiksi ja nosta grilliin. Grillaa pakettia noin 15 – 20 minuuttia epäsuoralla lämmöllä noin 250 asteessa. Aukaise paketti varoen ja tarjoa heti.

 

Terassilla

Tämä resepti on aiemmin ilmestynyt kokonaisuudessaan Suuri Suomalainen Grillikirjan sivuilla. Voit löytyy kirjan lehtipisteversion lehtipisteistä. Psst..Minulla on vielä joitain kappaleita jäljellä kyseistä kirjaa, joten voit laittaa viestiä, jos sinua kiinnostaa alkuperäinen teos.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! Meiltä löytyy mäkimeiramia ryytimaasta, ihan grillin vierestä, joten sekin puoli onnistuu.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Suosittelen. Minulla on lähtenyt meirami leviämään villisti joka paikkaan, joten täytyy alkaa kehittelemään jotain sen suhteen 🙂

 2. Kiitos ohjeesta! Suurena juustojen ystävänä täytyy kyllä kokeilla tätä 🙂

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Ole hyvä 🙂 Toivottavasti maistuu!

 3. Voi kun nuo kelit nyt tulisi sellaisiksi, että voisi nauttia ulkona syömisestä enemmän….Vaikuttaa kokeilun arvoiselle resptille tämä.

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Voi, älä muuta sano 🙂 Täällä on tänään ihan jäätävä tuuli ja kun tuuli käy meillä mereltä, on viima aikamoinen. Ei tulisi mieleenkään mennä tuonne tänään grillailemaan 🙂

 4. Mäkin oon nyt 2grillin loukos!😄 …mutta tämä feta on kyllä parasta!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Tämä on! Onnea on omistaa grilli, vielä suurempi on onni, kun on kaksi 😉

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close