Helppo täytekakku

Kesään kuuluu mansikkatäytekakku. Ja tänä kesänä se on todella nopea valmistaa. Ei turhia kerman tasoituksia vaan nyt kakku saa olla naked cake, eli nakukakku. Siis alaston kakku, kyllä!

Joskus on myös tarpeen vetää kaikki mutkat suoriksi. Ja se onnistuu tässä tapauksessa valmiilla kakkupohjilla.

Kävin ostamassa valmiit kakkupohjat Boströmin leipomon myymälästä. Neljä kpl kakkupohjia kustansi ainoastaan 2 €, joten tartuin tilaisuuteen. Nämä kakkupohjat ovat melko ohuita ja unelman pehmeitä, joten en nähnyt tarpeelliseksi edes kostuttaa niitä.

Helppo täytekakku

Täytteeksi ja kuorrutteeksi kakkuun tuli ihan tavallista kuohukermaa n. 3 dl, jonka vatkasin ja maustoin sokerilla.

Pursotin ensimmäisen pohjan reunalle ohuet pursotukset ja levitin pursotusten sisäpuolelle vadelmahilloa ohuen kerroksen. Nostin toisen pohjan päälle ja sille myös pursotukset reunoille.

Pursotusten sisään levitin ohuen kerroksen kermaa ja ripottelin pinnalle tuoreita mansikoita sekä mustikoita. Sama seuraavalle kerrokselle. Viimeinen pohja paikoilleen ja levitin päälle ohuen kerroksen kermaa ja pursotin ruusukkeita pohjan reunoille. Pursotusten sisäpuolelle asettelin niin mustikoita ja mansikoita, että sarviorvokin kukkkia.

Nyt kun siellä täällä alkaa kukat kukkimaan, niin kannattaa ottaa se hyödyksi ja kerätä kauneimmat syötävät kukkaset koristamaan esimerkiksi kesän täytekakkuja. Muista kuitenkin ottaa ensin selville, mitkä lajikkeista ovat syötäviä.

helppo täytekakku

Jos joskus on kiire tai ei ole haluja alkaa valmistamaan itse kakkupohjia, ovat nämä pohjat hyvä hätävara. Ne säilyvätkin hyvän hetken. Ja reunoja on turha alkaa viilailemaan ja tasoittelemaan. Nyt saa täytteet näkyä!

 

helppotäytekakku

helppotäytekakku

Kesän helpoin mansikkakakku!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Johanna Petäjäjärvi says:

    Mä en pääse nyt blogini nimiin kommentoimaan jostain syystä niin tulin omalla nimellä. Kakku näyttää kyllä niin kauniilta ja herkulliselta. Kyllä monesti ihan simppelit jutut on niitä parhaita!
    Harmittaa niin niin niin paljon kun ei nähty viikonloppuna, olisi ollut kiva tavata ihan livenä 🙂
    Hyvää juhannusta teidän perheelle, toivottavasti sää tästä edes vähän lämpenisi…

    1. Kiitos, näin on todettu monesti, että simppeleimmät jutut on niitä parhaita. Niin, odotin minäkin että oltaisiin tavattu 🙂 Kiitos ja samoin teille!

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close