cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Voitaikinaruusut

Koukuttavan herkulliset pikkuiset suupalaset, voitaikinaruusut valmistuvat kolmesta raaka-aineesta. Näitä osaa jokainen valmistaa.

Mietin, että mitä makeaa herkkua valmistaisin tänä vuonna perinteiselle vappupiknikille. Se saisi mielellään olla jotain nopeasti valmistuvaa ja helppoa. Huomasin sitten pakastimessa valmiin voitaikinan ja siitä se idea sitten alkoi syntymään.

Olen aikaisemminkin valmistanut kaikkea ihanaa valmiista voi- ja torttutaikinasta. (Jos teillä on joulun jälkeen jäänyt pakkaseen torttutaikinalevyjä, niin käytä ihmeessä niitä.) Kurkkaa reseptin alta mitä kaikkea muuta helppoa ja herkullista valmiista pakastetaikinoista syntyy.

Nyt samalla vietetään minun ja Dr. Sugarin 1-vuotispäivää. Aloimme tosiaan viime vuonna, naisten päivän kohdalla tehdä hauskaa postaus-sarjaa, jossa Dr. Sugar puolella valmistettiin. meidän ennalta sovitun teeman mukaisesti leivonnainen ja minä taas siihen sopivan drinkin. Tällä kertaa päätimme kuitenkin vaihtaa osia ja tällä kertaa on minun vuoroni valmistaa leivonnainen ja Dr. Sugar puolestaan vastaa juomapuolesta.

Yhteisiä reseptipostauksia on kertynyt jo kiva määrä ja löydät ne kaikki TÄSTÄ.

Joten jos siirryt Dr. Sugarin blogin puolelle, löydät sieltä nyt kivan vappuun sopivan juoman, Mansikka-mangosiman.

 

 

Voitaikinaruusut

Hypätään kuitenkin vielä hetkeksi näihin voitaikinaruusuihin. Lähdin tosiaan testailemaan kaikenlaisia muotoja, kunnes huomasin kokeilla pyörittää voitaikinasta pieniä ruusukkeita. Mietin, että mahtavatko nuo pysyä pystyssä uunissa kypsyessään. Ei muuta kuin kokeilemaan.

Otin ensin voitaikinalevyt sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkasin sitten levyt pitkittäissuunnassa viiteen osaan. Levitin sitten leivinpaperille sokeria ja kanelia ja nostin aina yksitellen pitkittäin leikatun voitaikinapalasen sokeri-kaneliseoksen päälle ja kaulin sitä hiukan pidemmäksi ja hiukan leveämmäksi. Sen verran, että sain kaneli-sokeriseoksen kiinnittymään levyyn. Ja toistin saman toisella puolella.

Sen jälkeen rullasin pitkulaisen levyn tiukalle rullalle ja piilotin levyn pään kierteen alle. Sen jälkeen nostin ne leivinpaperoidulle pellille ja uuniin 12 minuutiksi 220 asteeseen. Niistä tuli aivan ihania suupaloja sellaisenaan, mutta intouduin vielä tekemään niille tomusokerikuorrutuksen, jonka värjäsin punaiseksi ja maustoin kahviaromilla. Nämä pienet voitaikinaruusut ovat mitä parhaimpia tarjottavia perinteisen siman kera, jos niitä tahtoo valmistaa vapuksi. Ja maistuvat ne taatusti kahvi- tai teekupposen kera muulloinkin.

 

Print Pin
5 from 1 vote

Voitaikinaruusut

Annos 20 kpl

Ainesosat

 • 4 levyä valmista pakastevoitaikinaa
 • sokeria
 • kanelia

Valmistus

 • Ota voitaikina sulamaan pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
 • Kuumenna uuni 220 asteeseen.
 • Leikkaa jokainen voitaikinalevy viiteen osaan pitkittäissuunnassa.
 • Levitä työpöydälle tai leivinpaperille kaneli-sokeriseosta.
 • Kauli yksi pitkulainen osa kerrallaan molemmin puolin hiuakan levemmäksi ja hiukan pidemmäksi, sillä tavoin, että kaneli-sokeriseos tarttuu taikinaan.
 • Pyöritä levyt tiukalle rullalle ruusukkeen tapaan. Piilota "levyn pää" kierteen alle.
 • Nosta ruusukkeet leivinpaperoidulle pellille ja paista uunin keskitasossa noin 10- 12 minuuttia.
 • Koristele halutessasi tomusokerikuorrutuksella

Vinkki!

Tee vedestä ja tomusokerista helppo kuorrutus, jota voit halutessasi värjätä elintarvikeväreillä.
Kaada tomusokeri kulhoon.
Sekoita vettä joukkoon, ensin vähän ja lisää sen jälkeen vähitellen lisää samalla sekoittaen, kunnes tahna on sileää ja sopivan sakeaa. Lisää tipoittain haluamaasi väriä.
Jos kuorrutuksesta tulee vahingossa liian löysää, lisää tomusokeria.
Levitä pursottamalla tai lusikan avulla ruusukkeiden päälle ja anna kovettua.
 

 

 

 

Lisää pakastetaikinaleivonnaisia löydät tästä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Join the Conversation

 1. 5 stars
  Nami! Kuin helppoja churroja! <3

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   No sinä sen sanoit 😍❤️ Todellakin!

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close