cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Vadelma-Vaniljapitko

Tällä kertaa tein ylijääneistä torttutaikinalevyistä erilaisia leivoksia ja vadelma-vaniljapitkon.Ja vaikka pakastimessa ei olisi ylijääneitä torttutaikinalevyjä,niin kannattaa kipaista kaupan kautta ja ostaa ihan varta vasten ja kokeilla tehdä näitä leivoksia.

 

Vadelma-vaniljapitko

Nämä leivokset syntyvät kädenkäänteessä ja pienellä vaivalla.

Tarvitset 

  • Torttutaikinalevyjä
  • paistonkestävää marmeladia (vadelma)
  • vaniljakreemijauhetta (sekoita pakkauksen ohjeen mukaan)
  • muna voiteluun

Koristeluun

  • tomusokeri

En laita mitään tarkkoja mittoja,eli oman maun mukaan jokainen täytelköön leivoksensa. Lue ja tee vaniljakreemijauheen pakkauksen mukaan oma satsisi vaniljakreemiä, sehän kestää hienosti paiston. Ja huomaa, että kannattaa siis käyttää paistonkestävää marmeladia.

Ota torttutaikinalevyt huoneenlämpöön ajoissa, jotta saat helposti kaulittua vadelmapitkoon tarvittavat levyt.

 

Kauli torttutaikinalevyä hieman pidemmäksi ja vähän leveämmäksi.Levitä haluttu määrä vaniljakreemiä keskelle,älä kuitenkaan ylitäytä.
Laita vaniljakreemin päälle vadelma marmeladia
Kauli toinen levy nyt samankokoiseksi kuin alimmainen levy ja tee siihen n.1cm välein viiltoja,muttei kuitenkaan ihan reunalle saakka.Kostuta alimmaisen levyn reunat vedellä ja aseta ylin levy päälle.Painele kevyesti reunat yhteen.Voitele munalla ja paista torttutaikina paketin ohjeen mukaisessa lämmössä,mutta pitkon paistoaikaa kannattaa seurata, n.15-20 min

 

Leikkaa viipaleiksi

Ota torttutaikinalevy ja viipaloi kahtia.Lisää keskelle vaniljakreemiä ja sulje reunat,eli käännä reunat keskelle,paina ne kunnolla kiinni pohjaan.Laita päälle paistonkestävää vadelmamarmeladia ja voitele reunat munalla ja paista torttutaikina pakkauksen ohjeiden mukaisesti.
Anna leivosten jäähtyä ja koristele halutessasi tomusokeriseoksella tai ripottele päälle tomusokeria

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close