cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Cronutsit

Jos et vielä ole törmännyt näihin leivonnaisiin, niin kerron sinulle mitä ne ovat.

 

Cronutsit

ovat donitsin ja croissantin yhdistelmä, jotka on uppopaistettu öljyssä.

Cronutsit tulivat tunnetuksi pari vuotta sitten. Ja mistäs muualta ne olisivat rantautuneet tänne meille,  kuin rapakon takaa. Minkäänlaista hirvittävää cronutsi-buumia ei Suomessa kuitenkaan saatu aikaiseksi, vaan nämä herkut hiipuivat ja jäivät hiukan unholaan.

Itsekään en silloin jaksanut innostua näistä rasvapommeista, vaan pyörittelin salaa silmiäni.

Mutta, kuinkas sitten kävikään. Matkustimme Dubaihin viime vuoden lopulla ja pääsin vihdoin maistamaan niitä. Silmäni rekisteröivät heti korkeat, muhkeat ja lehtevän näköiset donitsit ja tajusin, että näiden täytyy olla niitä Cronutseja.

Ja ai että ne olivatkin hyviä. Heittämällä parempia kuin tavalliset donitsit, se on varmaa. Mitään keventäjien ruokaa nämä eivät siis todellakaan ole, vaan rasvan tuntee jo kielellään. No, jos näitä tulee syötyä kerran tai kaksi elämässä, ei kaloreiden määrä ratkaise.

Ajatus cronutseista jäi siis hiukan mieleeni pyörimään ja kun joulu jätti pakastimeen jälkeensä voitaikinalevyjä, mietin että mitä jos.

Minkälaisia laiskan miehen cronutsit olisivatkaan, jos ne tekisi kaupan valmiista voitaikinasta.

Vaikka tässä kevennetään ja hyvinvointi on vahvasti mielessä tänä vuonna(kin), en voinut malttaa olla testaamatta ja tekemättä niitä.

Katsokaahan videolta miten helposti Cronutsit valmistuivat. Psst..hyvä tapa käyttää pakastimeen lojumaan jääneet voitaikinalevyt!

 

Cronitsien valmistus

on helppoa, ainakin kun oiotaan mutkat suoriksi ja valmistetaan cronutsit kaupan valmiista voitaikinasta.

Tarvitset

2 voitaikinalevyä per cronutsi

Lisäksi:

öljyä uppopaistamiseen.

Valmistus:

Voitaikinat laitetaan päällekkäin ja käännetään keskeltä toisen puolen päälle, jolloin syntyy neljä kerrosta voitaikinaa.
Paina sopivalla pyöreällä muotilla taikinasta pyörylöitä. Poista ylimääräiset reunat.
Tee pienemmällä pyöreällä muotilla keskelle reikä. ( Huom! Älä heitä taikinaa hukkaan vaan friteeraa myös ne öljyssä ja nosta hetkeksi ritilälle jäähtymään. Kierittele ne sen jälkeen sokerissa ja nosta jäähtymään. )
Voit tarvittaessa painaa voitaikinoita kiinni toisiinsa, jos ne meinaavat olla irtonaisia.
Kuumenna öljy 180 asteeseen ja friteeraa cronutseja noin 1 minuuttia per puoli. Käännä varoen.
Nosta cronutsit ritilälle jäähtymään.
Valmista tomusokerista ja vedestä melko löysä kuorrutus ja kuorruta cronutsit. Ripottele pinnalle nonparelleja ja nauti!

Cronuts-2

Cronuts-1

Cronuts-4

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Jael A says:

    Silloin kun tuo ilmiö oli aivan tuore niin yksi leipomo täällä alkoi heti tehdä niitä,ostin uteliaisuudesta kerran. Onhan ne hyviä,mutta kun en ole muutenkaan munkkien ystävä niin siihen se jäi.

    1. Minulle jäi jotenkin alitajuntaan, että ovat niin isotöisiä etten ole jaksanut edes miettiä niiden valmistusta. Mutta mämä laiskan miehen cronutsit tuli sitten tehtyä ????

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close