Parsakaali-granaattiomenasalaatti

Parsakaali ja granaattiomena ovat kaksi suosikki raaka-ainestani. Ensinnäkin ne ovat hyviä ja monikäyttöisiä, mutta niiden kiistattomat terveyshyödyt nostavat ne keittiössäni palkintopallille.


Näiden molempien raaka-aineen käyttöä olisi mahdollisuuksien mukaan hyvä nostaa, itse kunkin ruokavalioon. Tässä salaatissa nämä kaksi hyvänolon herkkua ovat kuin tehtyjä toisilleen. Ehkä hieman yllättävä yhdistelmä, mutta ah niin raikas ja hyvää tekevä.

Parsakaalin voi syödä tässä salaatissa raakanakin, mutta ainakaan minun vatsani ei sen syömistä ihan sellaisenaan kestä, joten keitän ne yleensä aina. Niukassa vedessä, mutta vain muutaman minuutin. Tällöin ne ovat vielä melko napakoita. Normaali keittoaika parsakaalilla on noin 6–8 minuuttia.
Tämäkin on täysin makuasia, mutta tässä seuraavassa salaatissa parsakaalit saavat mielellään olla joko raakoja tai juuri näin, nopeasti keitettyjä.

Parsakaali-granaattiomenasalaatti

1:lle

Suuri kourallinen parsakaalin kukintoja
1/2 granaattiomena, siemenet
2 rkl auringonkukan siemeniä, paahdettuja
1 rkl rusinoita
1 rkl majoneesia
3 rkl turkkilaista jogurttia
Mustapippuria myllystä
Ripaus suolaa, tai maun mukaan

Keitä parsakaalinkukintoja niukassa vedessä muutama minuutti. Valuta ja anna jäähtyä.
Voit myös syödä parsakaalin sellaisenaan, jolloin keittämistä ei tarvita.

Sekoita kaikki salaatin ainekset yhteen ja nauti heti!

Granaattiomenan terveyshyödyt
Granaattiomenan terveysvaikutuksia on tutkittu moneen muuhun hedelmään nähden runsaasti. Useat tieteelliset tutkimukset ovat löytäneet tiettyjä terveysvaikutuksia. Sen väitetään olevan hyvä sydän- ja verisuoniterveyde ylläpitäjä. Granaattiomenan sisältämät antioksidantit auttavat kehoamme hidastamaan ikääntymistä. Sen on todettu alentavan veren LDL-kolesterolipitoisuutta, vähentämään verisuonten seinämiin muodostunutta plakkia ja heikentämään useiden bakteerien ja virusten kasvua. Granaattiomenaa tutkitaan jatkuvasti, eikä vielä ole pystytty osoittamaan kaikkia sen terveysvaikutuksia. Lue lisää TÄSTÄ! 
Lähde:www.satokausikalenteri.fi

Parsakaalin terveyshyödyt
Parsakaali sisältää useita ravintoaineita, kuten mm. A- ja C-vitamiineja, foolihappoja, flavonoideja, kaliumia ja ravintokuituja. Parsakaali on myös kevyt ruoka-aine, sisältäen vain n. 24 kcal / 100 g. Tämä tekee parsakaalista erittäin hyvän ja ravintorikkaan ruoka-aineen laihduttajalle.Useimmat meistä ovat joskus kuulleet parsakaalin olevan terveellistä elimistöllemme. Kuitenkin vasta viime vuosien aikana on tieteellisten tutkimusten kautta alettu ymmärtää parsakaalin todellista merkitystä terveyttä lisäävänä kasvina. Parsakaalin on jo useissa tutkimuksissa todettu hoitavan ja ehkäisevän tehokkaasti syöpää, varsinkin rintasyöpää.
Lähde: www.parsakaali.fi
Lue lisää parsakaalin terveyshyödyistä TÄÄLTÄ! 

Parsakaali-granaattiomenasalaatti-1

 

Luit juuri
Sweet Hyvinvointi O`Mine
postauksen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close