cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Helppo parsakaalikeitto

Kaupassa oli parsakaaleja halvalla, joten suunnittelin viikko menun sen mukaan. Ensimmäiseksi meillä syötiin parsakaalista keittoa. Ja senkään annoshinta ei päätä huimannut.
Koska teemme molemmat mieheni kanssa pääsääntöisesti töitä kotoa, on lounas usein minun käsissäni. Tahdon syödä hyvää, mutta samalla terveellistä. Usein lounaamme koostuu joko erilaisista munaruoista. Monesti se voi myös olla puuroja ja tällaisia helppoja ja nopeasti valmistuvia sosekeittoja.
Tämä parsakaalikeitto on siitä kiitollinen valmistettava, että aikaa sen valmistukseen ei mene 10 minuuttia kauempaa. Aktiivista valmistusaikaa on melkeinpä ainoastaan sipulin pilkkominen ja parsakaalin huuhtelu.

Kannattaa kokeilla valmistaa tätä helppoa parsakaalikeittoa, kun haluat nopeasti jotain hyvää. Seuraksi sopii tumma leipä, tai kuten meillä sattui olemaan, itse tehtyjä karjalanpiirakoita.

Parsakaalikeitto on muuten aivoruokaa parhaimmillaan, koska se siältää runsaasti folaattia. Folaatti eli foolihappo on B-ryhmän vitamiini, jota on puuttunut tutkimusten mukaan suomalaisten ruokavaliosta vuodesta toiseen. Folaatista voit lukea lisää vaikkapa >tästä <.

Aivot tarvitsevat ravintoa samalla tavalla kuin sydän ja lihakset. Ruokavalio, jota olemme tottuneet pitämään sydänterveellisenä, on samalla myös aivoterveellistä. Aivoille ja sydämelle ystävällisen nautinnon voit varmistaa valmistamalla Sydänmerkki-ruokia. Niitä löydät osoitteesta www.sydanmerkki.fi

Lähde: Aivoliitto

 

Parsakaali onkin yksi aivoruokien ykkösistä ja se kannattaa edottomasti ottaa osaksi ruokavalioon, jos vain mahdollista. Aivojen hyvinvointiin voi vaikuttaa ruokailemalla ja mikä sen parempi, kun sen voi vielä tehdä herkutellen.

Helppo parsakaalikeitto

4:lle

1 pieni sipuli, kuutioituna
1 suuri parsakaali
2 rkl oliiviöljyä
1/2 l vettä
1 kana.tai kasvisliemikuutio
n. 1- 2 dl ruoanlaittokermaa tai maun mukaan.
mustapippuria, maun mukaan

Valmistus
1.Kuullota sipulikuutiot kattilassa, öljyssä.
2.Lisää paloiteltu parsakaali ja liemikuutio kattilaan ja kaada päälle vesi. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes parsakaali on kypsää.
3.Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kattilaan ruoanlaittokermaa maun mukaan ja sekoittele lämmöllä vielä hetki. Mausta keitto mustapippurilla.

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close