Herkullinen ja terveellinen sokeriton ja gluteeniton omena-kaurapaistos paistinpannulla

Tuotteet saatu: Urtekram 

Upea, sokeriton ja gluteeniton omena-kaurapaistos valmistetaan kätevästi paistinpannulla! Tämä terveellinen herkku on suunniteltu kahdelle hengelle ja siinä käytetään  omenalohkoja, Urtekramin kanelijauhetta, Urtekramin vaniljajauhetta, Urtekramin gluteenittomia kaurahiutaleita, voita ja erytritolia. HUOM! Lisäksi löydät alta maidottoman version.

Herkullinen ja terveellinen sokeriton ja gluteeniton omena-kaurapaistos paistinpannulla

Omenalohkot
Tuoreet omenalohkot ovat tämän reseptin sydän. Omenat ovat hyväksi terveydelle ja tarjoavat kuitua, vitamiineja ja antioksidantteja. Voit valita suosikkilajikkeesi, kuten esimerkiksi Granny Smithin tai Golden Deliciousin.

Urtekram kanelijauhe
Urtekramin kanelijauhe tuo omena-kaurapaistokseen ihanan mausteisen maun.

Urtekram vaniljajauhe
Urtekramin vaniljajauhe tuo makeaa ja herkullista makua paistokseen. Vanilja on luonnollinen makeuttaja, joka antaa ruoalle miellyttävän aromin ilman lisättyä sokeria.

Urtekramin gluteenittomat kaurahiutaleet
Urtekramin gluteenittomat kaurahiutaleet ovat täydellinen vaihtoehto “perinteisille kaurahiutaleille”. Ne tarjoavat kuidun ja ravinteet ilman gluteenia, mikä tekee tästä reseptistä sopivan myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville.

Voi
Voi tuo paistokseen täyteläisen maun. Voit valita laadukkaan voin, joka sopii omiin ruokavaliovaatimuksiisi. (Lue alta lisää, millä voit korvata voin. )

Erytritoli
Erytrioli on sokerialkoholi eli polyoli, joka antaa makeutta ilman kaloreita. Jos tahdot, voit valita myös muun makeuttajan paistokselle.

 

 

Herkullinen ja terveellinen sokeriton ja gluteeniton omena-kaurapaistos paistinpannulla

Annos 2 annosta

Ainesosat

 • 2 kpl omenaa kuorittuna ja lohkottuna
 • 1 tl Urtekram kanelijauhetta
 • 1/2 tl Urtekram vaniljajauhetta
 • 1 1/2 dl Urtekram gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 2 rkl voita
 • 2 rkl erytritolia tai muuta makeutusainetta

Valmistus

 • Laita paistinpannu keskilämmölle ja sulata voi siinä.
   
 • Lisää omenalohkot pannulle ja paista niitä noin 4-5 minuuttia tai kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.
   
 • Lisää kanelijauhe ja vaniljajauhe omenoiden joukkoon. Sekoita hyvin niin, että mausteet levittyvät tasaisesti.
 • Lisää gluteenittomat kaurahiutaleet pannulle ja sekoita ne omenoiden kanssa. Paista seosta vielä noin 2-3 minuuttia, kunnes kaurahiutaleet saavat kauniin kullanruskean värin.
 • Ripottele erytritoli paistoksen päälle ja sekoita kevyesti. Voit säätää makeuden määrää oman maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä erytritolin määrää.
 • Jatka paistamista vielä noin minuutin ajan.
 • Ota paistos pois lämmöltä ja anna sen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjoilla sen sellaisenaan tai lisätä päälle esimerkiksi kreikkalaista jogurttia johon olet sekoittanut Urtekram vaniljajauhetta ja makeuttanut mieleiseksi.

Sokeriton ja gluteeniton omena-kaurapaistos on herkullinen ja terveellinen vaihtoehto makeannälkään. Urtekramin kaneli- ja vaniljajauheet tuovat siihen mausteista makua, kun taas gluteenittomat kaurahiutaleet antavat ruokaisuutta. Voi ja erytrioli täydentävät makuelämyksen. Valmistaminen on helppoa ja nopeaa paistinpannulla. Nauti tästä ihanasta herkusta sellaisenaan tai lisäämällä siihen oman maun mukaan lisukkeita.

 

 

Sokeriton Karppisokeri – 100% Erytritoli

Itse käytän sokerittomaan makeuttamiseen YesDelin karppisokeria.

Karppisokeri on: suunniteltu kaikkeen makeuttamiseen, leivontaan ja makeisten valmistamiseen. Hiivalla kohotettavat leivonnaiset vaativat normaalia pidemmän nostatusajan. Karppisokerin makeus on noin 80% sokerin makeudesta.

 

 

Sokeriton, gluteeniton ja maidoton omena-kaurapaistos paistinpannulla

 

Lisäohje: Sokerittoman ja gluteenittoman omena-kaurapaistoksen voi valmistaa myös ilman voita, jos haluat välttää maitotuotteita tai noudatat vegaanista ruokavaliota. Voit käyttää vaihtoehtoisia rasvoja, kuten kookosöljyä tai kasvipohjaista margariinia. Tässä on muokattu resepti ilman voita:

Valmistusohjeet ilman voita:
1. Laita paistinpannu keskilämmölle ja sulata kookosöljy tai kasvipohjainen margariini pannussa.

2. Lisää omenalohkot pannulle ja paista niitä noin 4-5 minuuttia tai kunnes omenat ovat hieman pehmenneet.

3. Lisää kanelijauhe ja vaniljajauhe omenoiden joukkoon. Sekoita hyvin niin, että mausteet levittyvät tasaisesti.

4. Lisää gluteenittomat kaurahiutaleet pannulle ja sekoita ne omenoiden kanssa. Paista seosta vielä noin 2-3 minuuttia, kunnes kaurahiutaleet saavat kauniin kullanruskean värin.

5. Ripottele erytritoli paistoksen päälle ja sekoita kevyesti. Voit säätää makeuden määrää oman maun mukaan lisäämällä tai vähentämällä erytritolin määrää.

6. Jatka paistamista vielä noin minuutin ajan.

7. Ota paistos pois lämmöltä ja anna sen hieman jäähtyä ennen tarjoilua. Voit halutessasi tarjoilla sen sellaisenaan tai lisätä päälle esimerkiksi kookoskermavaahtoa tai vegaanista vaniljajäätelöä.

Huomaa, että vaihtoehtoisen rasvan käyttö voi vaikuttaa paistoksen rakenteeseen ja maun intensiteettiin. Kookosöljy antaa hieman kookoksen makua paistokseen, kun taas kasvipohjainen margariini voi tuoda hieman erilaisen maun. Voit valita vaihtoehdon, joka sopii parhaiten omiin mieltymyksiisi ja ruokavaliovaatimuksiisi.

Nauti herkullisesta sokerittomasta ja gluteenittomasta omena-kaurapaistoksesta, oli valintasi sitten voilla tai ilman!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close