Tarina Italian lahjasta maailmalle

Tuotteet saatu

Syksyn pimenevät illat  houkuttelevat illanviettoon ystävien kanssa. Mutta minkä viinin valitsisin. Meillä illanvietoissa on yleensä suurempikin porukka ja silloin hyvä vaihtoehto on suunnata katse hanapakkauksiin. Kuulemma jo yli 40 prosenttia Alkon kokonaisviinimyynnistä muodostuu hanapakkauksista, ja eikä suotta. Onhan hanapakkaus todella kätevä buffetissa ja piknikillä. Itselleni myös hanapakkauksen säilyvyys on iso plussa. Viini säilyy hyvin hanapakkauksessa, sillä hana ja viinipussi suojaavat viiniä hapettumiselta ja lämmöltä. Ja onhan tässä kohtaa liputettava myös sitä faktaa, että hanapakkauksen hiilijalanjälki on alhainen.

Tänään nostan esille Crudoja,  Italian lahjoja maailmalle. Crudot ovat mainioita yleisviinejä joka tilanteeseen. Ne käyvät vegaaniseen ruokavalioon, ja kuten todettua, ne on ympäristöä silmällä pitäen pakattu kevyisiin kolmen litran kartonkipakkauksiin, jotka pitävät sisällään peräti neljän tavallisen kokoisen pullon verran viiniä.

 

Ennen kuin päästään itse viinien kimppuun, niin kerron hiukan näiden mustekalaviinien taustaa.

 

Tarina Italian lahjasta maailmalle

Mare Magnumin yritysfilosofia on selkeä: kalliita laatuviinejä on maailmassa paljon, mutta suurin kysyntä kohdistuu itse asiassa laadukkaisiin viineihin, joilla on järkevä hinta. Kaverukset Takis Soldatos ja Mario Calzolari perustivat Mare Magnumin tuottamaan viinejä vastaamaan juuri tähän kysyntään. Yrityksen tuotanto alkoi italialaisista viineistä, joiden alkuperä on Apulia, Abruzzo, Piemonte, Sisilia, Toscana, Umbria ja Veneto. Mare Magnumin kansainvälinen viinintekijätiimi matkustaa jatkuvasti maailmalla ja yhteistyö on tuottanut monia viehättäviä, moderneja viinejä hyvinkin erilaisista paikoista. Niitä ovat tällä hetkellä Australia, Espanja, Etelä-Afrikka, Etelä-Amerikka, Kalifornia, Kreikka, Ranska ja Uusi-Seelanti. Riippumatta maasta tai viinistä Mare Magnumin tärkein päämäärä on tarjota kuluttajalle poikkeuksellisen hyvää vastinetta rahalle kekseliäissä ja houkuttelevissa pakkauksissa.

 

 

 

 

 

Crudo Catarratto-Zibibbo on mainio aperiitivin virkaan, mutta aikamoinen vekkuli myös ruokapöydän antimien äärellä .

 

Crudo Cataratto-Zibibbo

Crudo Cataratto-Zibibbo tulee aurinkoisesta Sisiliasta, jossa rypäleet saavat paljon lämpöä ja viinistä tulee runsaan hedelmäistä. Muscat on Siciliassa nimetty Zibibboksi, josta viini saa sen runsaan aromaattisuuden. Cataratto taas on Sicilian alkuperäisrypäle, joka tuo viiniin sen hapokkuuden ja rakenteen.

  • ITALIA
  • IGT TERRE SICILIANE
  • CATARRATTO, MUSCAT,  ZIBIBBO

 

RUOKASUOSITUS

Tämä viini kestää mausteita itämaisessa ruoassa, se istuu mietojen juustojen seuraksi, vaalealle lihalle, ostereille, simpukoille, mustekalalle tai monenlaisten salaattien seuraan. Kelpo aperitiivi, myös mainio seurusteluviini.

 

SUOSITUKSET:

Lohisalaatti aasialaisittain

Kanawokki

 

 

Hinta ja tuotetiedot tästä.

 

 

 

Viini-ja juustoillan partneri.

Crudo Nero D’Avola Cabernet Sauvignon Organic

Crudo Nero D’Avola Cabernet Sauvignon on kevyen yrttinen ja kirsikkainen punaviini Italiasta.

 

Ruokasuositus

Hyvä yleisviini tummien liharuokien ja kovien, suolaisten juustojen seuraan. Sopii myös erityisen hyvin liharuokiin. Hapokkuuden ansiosta se sopii myös merellisiin pastoihin ja juustoisiin piiraisiin. Maku on parhaimmillaan viilennettynä 16 °C lämpötilaan.

 

  • ITALIA
  • IGT TERRE SICILIANE
  • CABERNET SAUVIGNON, NERO D`AVOLA

 

SUOSITUKSET:

Ribsit uunissa

Västerbottensost-piirakka

 

 

Hinta ja tuotetiedot tästä.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close