cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Lampaankyljykset ja vuohenjuustodippi

Ennen kuin pääsette itse reseptiin, niin kerron mitä kaikkea meidän kesäämme on mahtunut. Bloggaamisessa on ollut havaittavissa pientä hiljaiseloa viime aikoina. Kaiken ajan siltä on vienyt ensi kevään suuri projekti, talon/saunan/autotallin rakennus, muut työt ja lapset. Tien päällä ollaan oltu kiitettävä määrä myöskin kesän aikana. Joko koko porukka tai me kaksi nuorimmaisen kanssa.


sweetfoodomine
Rakentaminen on kyllä uskomattoman stressaavaa puuhaa, varsinkin kun asuu keskellä sitä. On todella kivaa herätä klo. 7 aamulla siihen, kun joku poraa seinän takana. Kun kaiken lisäksi on  päässyt sänkyyn vasta 3- 4 aikaan yöllä. Meillä nimittäin pikku-ukko valvottaa puolet yöstä ja sen jälkeen kun ukko nukahtaa on aika aloittaa omat työt. Hermot alkavat olemaan melkoisen riekaleina, mutta vielä hetken jos jaksaa niin ehkäpä se siitä. sweetfoodomine Työn puolesta löytyy asiakkaita ympäri Suomen ja tien päällä ollaan oltu joko 3 tai 5 pekkaan. Kivaa vaihtelua arkeen kuitenkin. sweetfoodomine Kasvimaa kasvaa joka vuosi eikä tämäkään vuosi tehnyt poikkeusta. Kaikki ei ole viimeisen päälle ja rikkaruohoja pilkistää sieltä täältä, mutta nyt en jaksa välittää. Kaiken ei tarvitse olla tiptop kunnossa. Mieli kuitenkin lepää, kun saa hakea kasvikset ja kukkaset omasta puutarhasta. Välillä pitää pysähtyä hetkeksi haistelemaan niitä kukkasiakin. sweetfoodomine Muutaman kerran olemme päässeet ihailemaan mereltä käsin maisemaa. Huonosti on tosin tullut tänä kesänä kalaa. No, syksyä odotellessa. Mieli lepää näissä kotirannan maisemissa. Jokainen aamu on yhtä ihana, kun saa katsella tätä. Eli näistä kuvista ja kiireestä pääsemmekin siis itse reseptiin, joka sopii hyvin tähän olotilaan. Elikkä luvassa on todella nopeaa, mutta hyvää ruokaa. Koska vaikka mieli olisi kuinka maassa tai olo sietämättömän stressaava, niin siihen auttaa hyvä ruoka. sweetfoodomine_showme

 

Nämä lampaankyljykset ovat pikaruokaa parhaimmillaan. Kyljyksien seuraksi sopii vaikkapa uunissa paahdetut perunanpuolikkaat tai keitetyt ja muusatut herneet.  Kun lapset lähtivät tänään katsomaan sirkusta joka oli saapunut lähikaupunkiin, päätin että teen meille kahdelle jotain oikein nopeaa (ja hyvää) ruoaksi. Olin saanut maisteltavakseni Lakeuden Highland  tilalta lampaan kyljyksiä, joten paistoin kyljykset  ja maustoin ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Päälle vuohenjuustodippi.

Lampaankyljykset ja vuohenjuustodippi

1-2:lle

n. 250 g lampaankyljyksiä

Suolaa

Mustapippuria

1 rkl voita

Vuohenjuustodippi

1 dl creme fraichea

n. 30 g vuohenjuustoa

1 tl rosmariinia

Hyppysellinen suolaa

1/2 tl hunajaa

1. Ota (sulaneet) kyljykset ainakin 1/2 h ennen paistamista huoneenlämpöön. Mausta kyljykset mustapippurilla. Tee pieni viilto kyljyksen reunassa olevaan läskiin.

2. Kuumenna voi pannulla ja paista kyljyksiä siinä n.2-3 min. Per puoli. Mausta suolalla.

3. Muusaa vuohenjuusto ( esim. Haarukalla) ja sekoita yhteen creme fraichen, hunajan, rosmariinin ja suolan kanssa. 4. Tarjoa kyljykset vuohenjuustodipin ja esim. Paahdettujen perunanpuolikkaiden kera. sweetfoodomine

Tästä löydät Highland hampurilaisten reseptin:

sweetfoodomine

  Ja täältä löydät reseptiin tarvittavat lihat:

KLIK KLIK

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close