cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kesän ykkösdrinkki sisältää tätä kauniin punaista raparperi-mansikkasiirappia. Kannattaakin aloittaa ensin valmistamalla raparperi-mansikkasiirappi. Tätä upeaa siirappia voi käyttää hyödyksi myös muissa kesäisissä cocktaileissa. Ja sopiihan se erinomaisesti myös pannukakkujen, lettujen, jäätelön ja kakkujen kanssa nautittavaksi.

Me skoolaamme kesän juhlat aloitetuksi yhdessä Dr. Sugarin kanssa. Meidän leivonnais+drinkkipostaustemme punainen lanka on tällä kertaa raparperi ja kesän juhlat. Kurkkaa siis myös Dr. Sugarin blogin puolelle katsomaan, mitä ihanaa siellä on tarjolla. Tämä raparperi-mansikka sour on upea cocktail jolla skoolata kesän eri juhlissa. Tässä sourissa käytin alkoholina giniä, jonka voi korvata myös alkoholittomalla ginillä.

Kesäiset drinkit ja juomat

Raikkaat kesäiset drinkit sekä marja- ja hedelmäjuomat virkistävät kesähelteillä ja sopivat erinomaisesti myös kaikkiin kesän juhliin! Perinteisen samppanjan ja boolin sijaan voi kokeilla vaihteeksi valmistaa cocktaileja. Tämä raparperi-mansikka sour valmistuu nopeasti ja sitä varten et tarvitse suurta ainesosa-arsenaalia.

Muita varteenotettavia vaihtoehtoja ovat:

MANSIKKABOOLI

MINTTU-LIMONADI

MANSIKKA-MELONI-MOCKTAIL

PALOMA-MIMOSA

ROSE-MARGARITA

ROSE-VADELMASORBETTI-MIMOSAT

PERSIKKA-BOURBON-SMASH

MANGO-PASSION-MARGARITA

GIN-FIZZ

 

Sour-cocktail?

Sour-tyyppisillä juomilla tarkoitetaan useimmiten juomasekoitusta, joka sisältää jotakin makeaa ja alkoholia. Tämän lisäksi juomassa on jotain kirpeää tasapainottamassa makeaa. Klassisessa Whisky Sourissa suhde 1 cl sokerilientä, 2 cl tuoretta sitruunamehua, 4 cl viskiä. Sour-juomia voidaan myös tehdä samalla pohjalla, mutta juomaan saadaan kuohkeampaa suutuntumaa ravistamalla se kananmunan valkuaisen kanssa. Se pyöristää kivasti makuja. Valkuaisen ei ole tässä ole tarkoitus maistua, vaan pelkästään pehmentää sour-cocktailin hapokkuutta ja antaa juomalle miellyttävää rakennetta.

 

Muokkaamalla uusia drinkkejä

Sour-pohjaa voi myös lähteä muokkaamaan. Tom Collins on käytännössä soodalla pidennetty sour-pohja (ginillä). Vinkki! Kokeile vaihtaa raparperi-mansikkasiirappi muuhun makusiirappiin. Makua voi lisätä myös suoraan juomaan, esimerkiksi marjoilla tai yrteillä.

 

Raparperi-mansikka sour

Ainesosat ovat raparperi-mansikkasiirappi, tuore sitruunamehu, gini ja jääpalat. Siitä syntyy raparperi-mansikka sour.

Raparperi-mansikka sour

Annos 1 annos

Ainesosat

 • 6 cl giniä
 • 3 cl tuore sitruunan mehua
 • 1.5 cl raparperi-mansikkasiirappia
 • 1/2 munan valkuainen

Koristeluun

 • mansikka

Lisäksi

 • jäitä

Valmistus

 • Lisää kaikki ainekset shakeriin. Ravista kunnolla noin 30 sekuntia.
 • Lisää shakeriin reilusti jäitä ja ravista vielä noin 15 sekuntia, jotta juoma viilenee ja valkuainen vaahtoutuu.
 • Siivilöi juoma lasiin.
 • Koristele mansikalla.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Join the Conversation

 1. Niin raikkaan näköinen ja kuuloinen! 😍

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos 🙂
   Ihana kesädrinkki <3

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close