Lipstikkasuola

Lipstikkasuola on lipstikalla maustettu merisuola. Lipstikka on erittäin aromaattinen kasvi, joka tunnetaan myös nimellä liperi. Siinä on sellerin ja purjon tuoksua ja makua. Jotkut maistavat siinä myös palsternakan ja persiljankin aromia.  Tämä upea makusuola sopii erityisen hyvin salaattien ja tomaattimehun, juomien, lihan ja kalan maustamiseen, sekä sopii täydellisesti myös keittojen maustajaksi.

Puutarhan rehottajaksikin kutsuttu lipstikka ilahduttaa runsaalla sadolla läpi kesän. Itse rakastan lipstikan nuoria versoja, ja se onkin maukkaimmillaan juuri nyt. Minulla on tapana leikata lipstikka alas kerran kesässä ja se ehtii hyvin tuottamaan uuden sadon vielä kertaalleen.

Lipstikkasuola

Ainesosat

  • 1 osa tuoretta lipstikkaa
  • 1 osa merisuolaa

Valmistus

  • Hienonna tuore lipstikka. Voit käyttää hienontamiseen niin veistä kuin tehosekoitinta.
  • Lisää hienonnetun lipstikan joukkoon saman verran merisuolaa. Jos käytät tehosekoitinta, aja kunnes suola ja lipstikka ovat sekoittuneet hyvin.
  • Levitä lipstikkasuola tasaiseksi kerrokseksi esimerkiksi leivinpaperin päälle. Anna kuivaa huoneenlämmössä.
  • Kaada kuivunut suola ilmatiiviiseen purkkiin.

Vinkki!

Voit valmistaa lipstikkasuolan myös kuivatuista lipstikoista. 

 

 

 

 

LUE LISÄÄ LIPSTIKASTA

LIPSTIKKA – MONIPUOLINEN MAUSTEKASVI

Lipstikasta voi syödä kaiken sekä tuoreena että kuivattuna. Myös siemenet ja juuret voi hyödyntää. Varret voi käyttää vihanneksena, keittää kevyesti suolatussa vedessä ja tarjota vinaigretten tai voisulan kera.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close