cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Libanonilainen minttulimonadi

Nyt valmistetaan minttulimonadi – virkistävä, yrttinen juoma, joka ilahduttaa kaikkia mintun ystäviä! Tämä libanonilainen limonadi vaatii vain 4 ainesosaa ja on valmis muutamassa minuutissa.  Lisäksi voit tehdä siitä myös kokonaan sokerittoman!

Tämä minttulimonadiresepti on saanut inspiraationsa libanonilaisesta limonadistista,  jota join aina kuin mahdollista meidän Dubain reissuillamme.  Tämä kauniin vihreä juoma saa sävynsa ja makunsa hienoksi pilkotuilla  mintunlehdillä.  Tätä minttulimonadia tarjoillaan usein myös “slushie”-muodossa, mikä on vieläkin virkistävämpää. 

Jos rakastat minttua ja pidät raikkaista juomista, niin tämä minttulimonadi on kuin sinulle tehty. Se maistuu niin kuumina kesäpäivinä kuin vaikkapa kevään alkumaljana, esimerkiksi pääsiäispöydässä.

Voit kokeilla käyttää tässä erilaisia minttuja, hiukan oman maun mukaan. Itse käytän monesti piparminttua, joka tuo tälle vielä enemmän minttuista potkua. Ja koska meillä on kesäisin niin runsas minttusato, tapaan pakastaa mintun lehtiä vain jotta saisin tätä juomaa helposti ja nopeasti myös talviaikaan. Silloin lisään mintut suoraan pakkasesta juomaan.

Libanonilainen minttulimonadi

  • 2 1/2 dl sitruunan mehua
  • 2 1/2 dl sokerisiirappia 
  • 7 1/2 dl vettä
  • 3/4 dl tuoreita mintun lehtiä

 

VALMISTUS

  1. Lisää mintun lehdet pienen määrän sitruunan mehua kanssa tehosekoittimeen ja aja hienoksi.
  2. Kaada nyt kaikki ainekset sopivaan kannuun ja sekoita ainekset yhteen.
  3. Säilytä juoma jääkaapissa tarjoiluun saakka. Tarjoa jääkuutioiden ja sitruunaviipaleiden kanssa.

 

Vinkki!

Voit myös valmistaa minttulemonadislushien. Lisää silloin kaikki ainekset tehosekoitimeen, mutta lisää vettä vain noin 2 dl ja reilusti jäitä. Aja hienoksi.

 

Sokeriton versio!

Käytä makeuttajaa sokerisiirapin sijaan.

 

Alkoholillinen versio!

Lisää maun mukaan esim. Vodkaa, Giniä tai Tequilaa.

 

Kupliva versio!

Lisää veden sijaan hiilihapotettua vettä tai vaikkapa Spritea. Jos käytät Spritea, niin voit vähentää sokerisiirapin määrää tai jättää sen kokonaan pois. Voit myös käyttää sokeritonta Spritea.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close