cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Rumtopf – Kirsikat rommissa

Kun ladot erilaisia marjoja purkkiin ja kaadat päälle rommia, sitä kutsutaan rumtopfiksi. Tällä kertaa käytin pelkästään tuoreen sadon kirsikoita. Ja voi hyvänen aika sentään mikä herkku tämä onkaan.

Koska tänä vuonna oli erityisen satoisa kirsikkavuosi, olen päässyt valmistamaan jo niin kirsikkamehua ja kirsikkahilloa. Toki suoraan suuhun ja ihan silleensä ollaan tietysti myös päästy nauttimaan ja onpahan tässä paistettu kirsikkapiirakkakin. Kirsikka on mainio myös erilaisissa juomasekoituksissa ja kirjoitan teille pian ohjeen jos toisen mainioihin drinkkeihin.

Mutta mennään itse asiaan, rumtopfiin eli rommiruukkuun, joka tässä taipuu kirsikoiksi rommissa. Saksalaista perua oleva rumtopf on mainio tapa säilöä kesän makuja. Rumtopf on myös perinteisesti mainio ruokalahja joka antaa joulun alla. Perinteiseen rumtopfiin voidaan käyttää erilaisia hedelmiä ja marjoja. Hedelmät ja marjat huuhdellaan ja laitetaan purkkiin yhdessä sokerin kanssa. Sen jälkeen purkki täytetään piripintaan saakka rommilla, jotta hedelmät ja marjat peittyvät. Perinteisessä rommiruukussa marjoja ja hedelmiä lisäillään ruukkuun koko kasvukauden aina kun ne kypsyvät. Tässä taasen kirsikat pääsevät uinumaan rommiin heti kerralla ja valmistusaika on lyhyempi. Toki tässäkin pitää malttaa muutama viikko ennen maistelua.

 

Huom! Käytä tähän vain tuoreita ja vioittumattomia kirsikoita (tai hedelmiä ja marjoja, jos valmistat niistä).

Tärkeä huomioida! – Rommikirsikat on syytä piilottaa lapsilta, koska tämä sisältää alkoholia. 

 

 

 

Voit halutessasi poistaa kirsikoista kivet. Jos jätät kivet paikoilleen, muista ja muistuta syöjiä kivistä. (Kirsikan kiviä ei syödä)! Kirsikat rommissa maistuvat jäätelön kera ja erilaisissa jälkiruoissa. Joku nauttii kirsikkansa myös pelkästään kermavaahdon kera.

 

Rumtopf – Kirsikat rommissa

  • 1 l tuoreita kirsikoita
  • 6 dl sokeria
  • rommia

 

  1. Kerrosta kirsikoita ja sokeria sopivaan, puhtaaseen lasipurkkiin.
  2. Kaada päälle rommia sen verran, että kaikki kirsikat peittyvät.
  3. Sulje kansi.
  4. Säilytä jääkaapissa ja sekoita/ravista aina silloin tällöin.
  5. Kirsikat rommissa ovat valmiita noin 3 viikon kuluttua.

 

 

Nyt voit ehkä miettiä, että mihin rommiin sitä kannattaisi kirsikkansa säilöä. Oma suositus on, että tummaan rommiin ja sellaiseen oman suun myötäiseen. Täytyy myöntää, että mietin kyllä kaksi kertaa, että “kehtaanko” näin hyvää rommia käyttää tässä reseptissä, mutta kuten sanottua, miksipä ei käyttäisi sitä oman maun mukaista.

Alkosta tarttui mukaan kiinnostavan kuuloinen rommi, josta luin hiukan lisää valmistajan sivuilta.

 

Hell Or High Water Rum Reserva

Meripihkankeltainen, keskitäyteläinen, kuivahko, lämmin, arrakkinen, hedelmäinen, kevyen tamminen.

Omat huomiot: pehmeä ja harmonisen tasapainoinen. Tammea, paahdettuja pähkinöitä ja tuoretta sokeriruokoa yhdistelevä Hell or High Water Reserva tarjoaa aromaattisen elämyksen. 

Tarjoa: sellaisenaan, jäiden kera tai klassisissa cocktaileissa.

 

 

 

 

 

Lisää kirsikkareseptejä löydät tästä

Kirsikkaparfait 

Bataattilohkot kirsikkasalsan kanssa

Vaniljainen kirsikkahillo

Virkistävä kirsikkamehu

 

 

 

 
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close