Vaniljainen kirsikkahillo

Tuotteet saatu: Urtekram

 

Kirsikkahillo on oiva tapa säilöä kirsikat. Näin niistä voi nauttia myös pimenevinä syys- ja talvi-iltoina. Kirsikkahillo on upea seuralainen juustotarjottimella ja eritoten brie-juuston kaverina. Toki kirsikkahillo maistuu myös erilaisissa leivonnaisissa kuten täytekakuissa, kääretortuissa ja perinteisesti lettujen ja pannukakkujen lisukkeena.

Kiriskkahillo on helppo valmistaa. Suuret ja kypsät kirsikat on helppo kerätä, mutta sitten päästään siihen vaiheeseen joka on hieman aikaa vievä eli kirsikan kivien poistoon. Tässäkin toimii moni eri kikka. Toiset tykkäävät viiltää kirsikan veitsellä halki ja poistaa kiven. Joku käyttää sushipuikkoa ja joku pilliä millä työntää kivi ulos.

Minä käytän yleensä vain sormiani ja puristan/kaivan kiven ulos. Tämä tapa toimii mielestäni kaikista parhaiten, kun kirsikat ovat oikein kypsiä ja meheviä. Teen tämän kattilan yllä, jonne ulos purskahtava mehu saa jäädä.

 

 

Vannon tätä nykyä Urtekramin luomu vaniljajauheen nimeen. Se on mielestäni ehdottomasti markkinoiden paras vaniljavalmiste. Urtekramin luomu vaniljajauhe on aitoa oikeaa bourbonvaniljaa. Kuin vaniljatankoa, mutta paljon helpommassa ja näppärämmässä muodossa! Suosittelen ehdottomasti testaamaan tätä.

Vanilja tuo tässä kirsikkahillolle ihanan säväyksen ja ne ovat kuin luodut toisilleen. Suosittelen kokeilemaan.

 

Vaniljainen kirsikkahillo

  • 500 g kivettömiä kirsikoita
  • 2 rkl  vettä
  • 1 tl Urtekram vaniljajauhetta
  • 3 dl hillosokeria

 

Valmistus

  1. Lisää kirsikat, vesi ja vaniljajauhe kattilaan. Kuumenna kunnes ainekset höyryävät.
  2. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoita välillä ja lusikoi vaahtoa pois hillon pinnalta.
  3. Purkita hillo puhtaaseen purkkiin ja sulje kansi.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close