Kirsikkamehu

Kotona valmistetussa kirsikkamehussa on ihanan hienostunut maku. Ja voin luvata, että keittäessäsi mehua tuoksuu myös keittiössä ihanalta.  Tätä kirsikkamehua on siitä mukava valmistaa, että aikaa ei vie turha kirsikan kivien poisto. Voit lisätä kirsikat kivineen kiehumaan. Huom! Älä kuitenkaan murskaa tai jauha kirsikan kiviä.

 

Tämä vuosi oli todellinen kirsikkavuosi ja satoa tuli niin runsaasti, että kahdesta suklaakirsikkapensaasta riitti kirsikoita ihan sellaisenaan syötäväksi kuin myös leivontaan, juomiin, tähän mehuun ja kirsikkahilloon. Vielä olisi tarkoitus tehdä kirsikoita rommissa eli romtopfia.

Hyvä, että kirsikkasato kompensoi hiukan menettämiäni punaherukoita, jotka linnut söivät parempiin suihin. Rastasverkkoa en halua laittaa punaherukoiden suojaksi, kun linnut jäävät niihin kiinni, mutta jonkunlainen systeemi olisi kuitenkin kehiteltävä marjojen suojaksi. Onhan tuo nyt aika turhauttavaa, että joka vuosi on kaikki punaherukat syöty, eikä meidän toimesta.

Ja jollei linnut vie satoa, niin kyllä siinä joku hirvi vaari vähintään käy laittamassa puskat mataliksi. Jos olisi mahdollisuus, niin parasta kaikista olisi aidattu ja jonkunlainen “katollinen” ratkaisu kasvimaan suojaksi.

 

Mutta siirrytään hirvi vaarista ja muista kiusankappaleista tähän ihanaan kirsikkamehuun. Nyt kipin kapin kirsikkapuskille ja puille, ennen kuin ne menevät parempiin suihin.

 

 

Virkistävä ja herkullisen punainen kirsikkamehu valmistuu helposti.

Kirsikkamehu

 • 1 kg kirsikoita
 • 4 kpl kirpeää omenaa
 • 3 dl vettä
 • 6 dl ruokokidesokeria / 1 l mehua

 

 1. Huuhtele kirsikat ja laita ne kattilaan.
 2. Kuori omenat  ja jaa omenat neljään osaan. Poista siemenkodat. Lisää omenat kattilaan.
 3. Lisää kattilaan myös vesi.
 4. Peitä kattila kannella ja anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
 5. Siivilöi seos.
 6. Mittaa mehun määrä, jotta osaat lisätä oikean määrän sokeria.
 7. Kuumenna mehu ja sokeri kiehuvaksi. Anna kiehua ilman kantta muutama minuutti.
 8. Kaada puhtaisiin pulloihin ja sulje pullot.

Lantraa mehu maun mukaan. Noin 1/3 osa on hyvä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close