cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Herkkulautanen

Juhannus tuli ja meni, mutta vieläkin odotan josko se kesäsää vielä suvaitsisi näyttäytyä. Oikeastaan ei ole syytä valittaa sään suhteen ainakaan juhannuksen keliä. Vaikka päivä valkenikin harmaana ja koleana muuttui se iltaa kohden oikein aurinkoiseksi ja kauniiksi. Aurinko ja juhannuspöydän herkut saivat mielen iloiseksi. Toinen asia mikä sai mieleni iloiseksi oli se, kun näin kuinka hyvin ruoka maistui meidän poppoollemme.

 

Alkuruokapöydästä löytyi tänä vuonna sen perinteisen sillin sijaan jotain todella herkullista, nimittäin savustettua kilohailia. Kyllähän se sillikin hyvää on, mutta joskus on kivaa kokeilla jotain uutta. Ja iloinen olenkin, kun kokeilimme, sillä lapset ottivat savustetun kilohailin riemumielin lautaselleen. Ja eikä vain lautaselleen vaan myös suuhun ja popsivat niin hyvällä ruokahalulla, että lautnen hupeni liiankin nopeaa. “Eikö enempää ollut”, kysyi joku.

Joten pidemmittä puheitta itse reseptiin. Niin simppeliä, niin hyvää!

 

Kylmä herkkulautanen

eli

Savustettua kilohailia ja munamajoneesia uusilla perunoilla

Alkuruokana n. 4:lle

Tarvitset

n. 175 g Old Riga Kilohailia öljyssä
n. 10 uutta perunaa, keitettynä ja siivuina
Munamajoneesia
Ruohosipulia
Tillin oksia

1. Valuta öljy pois kilohailista. ( voit halutessasi käyttää öljyn kastikkeena perunoille)
2. Kokoa lautaselle kuvan osoittamalla tavalla, niin kilohailia, uusia perunoita sekä munamanoneesia. Koristele ruohosipulilla ja tillinoksilla.

Munamajoneesi on muuten ihan parasta levitettä. Tarjoa kalan seurana, leivän päällä, uusien perunoiden kanssa, voileipäkakuissa, voileipien täytteenä jne.

Munamajoneesi
4 kovaksi keitettyä kananmunaa
4 rkl majoneesia
Mustapippuria myllystä
Suolaa, maun mukaan

1. Kuutioi munat pieniksi kuutioiksi ja sekoita yhteen majoneesin kanssa. Mausta maun mukaan. Laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua.

juhannus

 

kilohaili

herkkulautanen

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close