cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Puurorieskat on mainio tapa hyödyntää tähteeksi jäänyttä manna- tai kaurapuuroa. Tämä helppo ja herkullinen resepti tarjoaa maukkaan tavan hyödyntää puuron jämät. Rieskat on mainio tapa vähentää ruokahävikkiä.

Herkullinen ja käytännöllinen tapa hyödyntää puuron jämät – puurorieskat

Tässä reseptissä hyödynnetään tähteeksi jäänyttä manna- tai kaurapuuroa, joka tuo rieskoihin mehevyyttä ja täyteläisyyttä. Lisäksi reseptissä käytetään maustamatonta jogurttia, joka antaa rieskoille raikkautta. Jogurtin voi hyvin korvata vaikkapa piimällä tai kermaviilillä.

Puurorieskan valmistaminen on helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain muutamia perusaineksia, kuten vehnäjauhoja ja leivinjauhetta. Suolaa lisätään puuron suolaisuuden mukaan, joten voit säätää suolan määrää oman maun mukaan.

Kun taikina on valmis, se jaetaan pieniksi palloiksi ja pyöritellään rieskoiksi. Paistamisen jälkeen puurorieskat ovat valmiita nautittaviksi. Puurorieskat sopivat hyvin aamiaiseksi, lounaaksi tai välipalaksi.

Tämä puurorieskaresepti on loistava esimerkki siitä, miten voimme hyödyntää ruoan tähteitä. Kokeile tätä reseptiä seuraavan kerran, kun sinulla jää puuroa yli, ja nauti maukkaista puurorieskoista.

 

Puurorieskat

Annos 6 kpl

Ainesosat

 • n. 3 dl mannapuuroa tai kaurapuuroa
 • 1 dl maustamatonta jogurttia
 • suolaa maun ja tarpeen mukaan
 • n. 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta

Valmistus

 • Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
 • Sekoita puuro ja jogurtti yhteen. Jos puuro on kovin jämäkkää, voit lisätä hiukan enemmän nestettä.
   
 • Tarkista maku ja lisää maun mukaan suolaa.
 • Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe ja sekoita mukaan puuroseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää tarvittaessa jauhoja tai nestettä.
 • Lusikoi taikina kuudeksi keoksi leivinpaperoidulle pellille. Taputtele jauhotetuin käsin ohuiksi litteiksi rieskoiksi.
 • Pistele rieskat haarukalla.
 • Paista uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.

Muista myös mehevät PUUROSÄMPYLÄT 

 

Puurosämpylät
Mehevät puurosämpylät ovat varsinaisia hävikistä herkuksi -leipomuksia.

 

Ruokahävikin vähentäminen on askel kohti kestävämpää ruokajärjestelmää. Pienillä teoilla jokainen voi omalta osaltaan vaikuttaa hävikin määrään.

Ruokahävikin vähentäminen

Ruokahävikin vähentäminen on tärkeä ja ajankohtainen aihe nykypäivänä. Puurorieskat tarjoaa mainion esimerkin siitä, miten voimme hyödyntää ruoan tähteitä ja samalla vähentää hävikkiä omassa keittiössämme. Tässä on muutamia vinkkejä ruokahävikin vähentämiseen:

1. Suunnittele ateriat etukäteen: Suunnittele viikon ateriat etukäteen ja tee ostoslista sen perusteella. Tällä tavalla voit ostaa vain tarvittavat määrät raaka-aineita ja välttää ylimääräisten ruokien ja ainesosien päätyminen hävikiksi.

2. Hyödynnä tähteet: Kuten tässä puurorieskareseptissä, pyri hyödyntämään tähteeksi jääneet ruoat luovasti. Monet tähteet, kuten keitot, kastikkeet ja vihannekset, voidaan käyttää uudelleen erilaisissa ruoissa ja resepteissä.

3. Säilytä ruoat oikein: Oikeaoppinen ruoan säilytys auttaa vähentämään hävikkiä. Tutustu eri ruoka-aineiden säilytysvaatimuksiin ja säilytä ne oikeissa lämpötiloissa ja sopivissa säilytysastioissa.

4. Pakasta ylimääräiset: Jos huomaat, että sinulle jää ruokaa yli, jota ei tule käytettyä välittömästi, harkitse sen pakastamista. Monet ruoat säilyvät hyvin pakastimessa ja voit käyttää niitä myöhemmin tarpeen mukaan.

5. Kompostoi biojäte: Jos ruoka päätyy silti hävikiksi, harkitse sen kompostoimista. Komposti on hyvä tapa hyödyntää ruoan jäämiä ja tuottaa ravinteikasta maaperää puutarhaan tai kasveille.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Recipe Rating
Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close