cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Helppo ja herkullinen tuorepuuro – Valmista täydellinen aamiainen ilman vaivaa

Tuorepuuro on loistava valinta aamiaiseksi, sillä se on helppo valmistaa, ravitseva ja herkullinen vaihtoehto kiireiseen aamuun. Lisäksi tuorepuuro tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia erilaisten makujen ja lisukkeiden suhteen. Tässä jaan ohjeen kuinka valmistat herkullista tuorepuuroa helposti ja saat inspiraatiota erilaisten lisukkeiden käyttöön.

Helppo ja herkullinen tuorepuuro

Tuorepuuron valmistus

Tuorepuuron valmistus on nopeaa ja vaivatonta. Perusohje koostuu vain muutamasta vaiheesta. Tarvitset ensin puuron pohjaksi kaurahiutaleita, jotka voit sekoittaa maitoon, esimerkiksi tavalliseen maitoon, kaurajuomaan tai mantelijuomaan. Käytä noin 1 dl kaurahiutaleita ja noin yhtä paljon nestettä, lisää joukkoon myös 1 dl rahkaa tai maustamatonta jogurttia. Voit säädellä nesteen määrää oman mieltymyksesi mukaan – jos pidät paksummasta puurosta, käytä vähemmän nestettä, ja jos haluat juoksevampaa puuroa, lisää nestettä enemmän.

 

Lisukeet

Tuorepuuro tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia erilaisten lisukkeiden lisäämiseen. Voit esimerkiksi lisätä puuroon marjoja, kuten mustikoita, vadelmia tai mansikoita, jotka tuovat puuroon raikkautta ja vitamiineja. Pähkinät ja siemenet, kuten mantelit, saksanpähkinät, auringonkukansiemenet tai pellavansiemenet, antavat puurolle lisää proteiinia ja terveellisiä rasvoja. Mausteita, kuten kanelia tai vaniljaa, voi käyttää puuron maustamiseen. Myös makeutusaineita, kuten hunajaa, agavesiirappia tai vaahterasiirappia, voi käyttää tarvittaessa.

 

Tuorepuuro mukaan matkaan

Tuorepuuroa voi valmistaa helposti kotona nautittavaksi, mutta se on myös kätevä valinta esimerkiksi työpaikalle tai matkoille. Voit valmistaa tuorepuuron pienessä kannellisessa astiassa tai lasipurkissa ja ottaa sen mukaasi. Lisää ainekset purkkiin, sekoita hyvin ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Aamulla heräät valmiiseen ja maistuvaan aamiaiseen.

 

Tuorepuuro

Ainekset
– 1 dl kaurahiutaleita
– 1 dl valitsemaasi nestettä (maito, mantelijuoma jne.)
-1 dl rahkaa, maustamatonta jogurttia jne.
–  2 rkl marjoja, siemeniä, pähkinöitä jne.
– 1 tl hunajaa tai agavesiirappia, jos tahdot makeuttaa

Valmistus
1. Sekoita kaurahiutaleet ja nesteet lasipurkissa.
2. Lisää valitsemasi lisukkeet.
3. Sulje purkki kannella ja anna tekeytyä jääkaapissa yön yli.
4. Aamulla sekoita hyvin ja nauti herkullisesta tuorepuurosta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close