cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Hiilariherkkyys

Kirja saatu arvostelukappaleena

Aterian jälkeinen väsymys, jatkuva näläntunne, voimakas makeanhimo, päänsärky ja painonhallintaongelmat voivat johtua hiilihydraattiherkkyydestä, josta kärsii tutkimusten mukaan jopa joka neljäs henkilö. Hiilihydraattiherkällä ruoan hiilihydraatit vaikuttavat verensokeripitoisuuteen keskimääräistä voimakkaammin, mikä aiheuttaa epämiellyttäviä oireita.

 

Hiilariherkkyys – tietoa ja reseptejä

Laillistettu ravitsemusterapeutti Pirjo Saarnia on kirjoittanut kirjan, jossa hän tarjoaa neuvoja hiilariherkille ihmisille oireiden helpottamiseksi oikeiden ruokavalintojen avulla. Tärkeää on ymmärtää oman kehon herkkyys hiilihydraateille ja oppia koostamaan ruokavalio sen mukaisesti. Tällöin kokonaisvaltainen hyvinvointi paranee, väsymys vähenee, suolisto voi paremmin ja painonhallinta helpottuu.

Hiilariherkkyys -kirja sisältää kattavasti tietoa hiilihydraattiherkkyydestä, jotta lukijat voivat ymmärtää, miksi sen tunnistaminen on tärkeää ja mitä hiilariherkkyys itse asiassa tarkoittaa. Kirjassa käsitellään myös verensokeriin vaikuttavia tekijöitä sekä annetaan käytännön vinkkejä hiilariherkille ihmisille. Lisäksi kirjasta löytyy osio ruoka- ja herkkuohjeita, joiden avulla voi toteuttaa tietoisia ruokavalintoja.

Pirjo Saarnia on ansioitunut ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Hän on kirjoittanut useita ravintoaiheisia tietokirjoja ja sai tunnustusta työstään Suomen tietokirjailijoiden Tietokirjailijapalkinnolla vuonna 2022. Hänellä on myös laaja kokemus ravitsemusterapeuttina toimimisesta Kotilääkäri-lehdessä. Saarnia on asiantuntija alallaan, ja hänen kirjansa “Kevyemmin” (2023) sai aikaisemmin hyvän vastaanoton.

Hiilariherkkyys -kirja on täynnä hyödyllistä tietoa alusta loppuun. Se tarjoaa kattavan käsityksen hiilihydraattiherkkyydestä, auttaa lukijoita tunnistamaan sen merkkejä ja tarjoaa käytännön toimenpiteitä sen hallitsemiseksi. Ruoka- ja herkkureseptit takaavat, että lukijat voivat nauttia maistuvasta ruoasta ja samalla tehdä hyödyllisiä valintoja hiilariherkkyytensä huomioon ottaen.

Hiilariherkkyys -kirja on arvokas opas kaikille, jotka haluavat parantaa hyvinvointiaan ja hallita hiilihydraattiherkkyyttään. Kirja tarjoaa selkeää ja asiantuntevaa tietoa, joka auttaa lukijoita tekemään tietoisia valintoja ruokavalionsa suhteen.

Pirjo Saarnia, Hiilariherkkyys. Tietoa ja reseptejä. Kirjapaja 2024.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close