cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Punajuuridippi kikhernenuudeleilla

Raikas ja värikäs punajuuridippi on kevyt ja piristävä lisuke monelle. Niin leivän päälle sipaistuna, mutta minusta ihan tapa nauttia siitä on sekoittaa se kikhernenuudeleihin.

 

Ihana valo, joka alkaa jo helmikuussa pilkistelemään aina välillä pilven takaa herättelee talven pimeydestä kevääseen. Tuo valo joka saa mielen virkoamaan ja heräämään horroksesta.
Nyt kun kuljetaan kohti kevättä, on hyvä aika keventää myös ruokavaliota. Talven tuhdit padat voi pian jättää ja suunnata katseen ja lusikan kevyempiin vaihtoehtoihin.
Nyt kun olen ollut vehnättömällä dieetillä on ruokavalioni ensinnäkin laajentunut ja vaihtoehtoiset tuotteet tulleet tutuiksi.
Palmuston kikhernenuudelit on luontaisesti gluteenittomia ja sisältävät runsaasti proteiinia. Kikherneet ovat muutenkin suosiossa ruokavaliossani, joten olin enemmän kuin iloinen löydettyäni nämä kikhernenuudelit.
Koska kiinnitän tällä hetkellä myös huomiota ruoan ravinteikkuuteen on nämä nuudelit juuri sopivia. Kuten jo tuossa kirjoitin, ovat ne niin proteiinirikkaita, mutta myös kuitupitoisia. Ne sisältävät hitaasti imeytyvää hiilihydraattia. Ja mikä parasta, nämä ovat kaiken lisäksi todellista pikaruokaa. Keittoaika on vain 3-4 minuuttia. Eli jos sinulla on edellisenä päivänä valmiiksi keitettyjä punajuuria, ei tämän annoksen valmistukseen mene sen kauempaa kuin 3-4 minuuttia. Siinä ajassa on nuudelit kiehuneet ja dippi valmistunut.

 

Punajuuridippi kikhernenuudeleilla

1-2:lle

2 punajuurta, keitettyä
1 valkosipulinkynsi
1/2 tl jauhettua kuminaa
1/2 tl jauhettua korianteria
1/2 sitruunanmehu
1/2 dl Kreikkalaista jogurttia
suolaa, maun mukaan
mustapippuria myllystä

Kuori punajuuret ja anna jäähtyä. Aja kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella, sileäksi soseeksi.

Keitä kikhernenuudelit pakkauksen ohjeiden mukaisesti, yhdelle tai kahdelle hengelle sopiva määrä ja sekoita punajuuridippi nuudeleihin. Tarjoile.

Murustele päälle halutessasi vielä vaikkapa feta- tai sinihomejuustoa!
Palmuston tuotteet ovat luontaisesti gluteenittomia, GMO-vapaita, vegaanisia, maidottomia, sekä säilöntä- ja lisäaineettomia ja sisältävät hitaasti imeytyvää hiilihydraattia. Ne sopivat siis erinomaisesti mm. urheilijoille, allergikoille ja kasvissyöjille -ja kaikille, jotka haluavat syödä terveellisesti!

Palmusto on

– pieni kahden naisen yritys. Tuotteet on käsinpakattuja ja huolella Suomessa valmistettuja sekä Avainlippu-merkittyjä.

Lähde: Palmusto

Lue tästä jutusta lisää punajuuren terveyshyödyistä.

Luit juuri

Sweet Hyvinvointi O`Mine

postauksen

Punajuuridippi-ja-kikhernenuudeleilla

Punajuuridippi-ja-kikhernenuudelit

Punajuuridippi-ja-kikhernenuudelit-2

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Peggy says:

    Aivan huikeat kuvat!

    1. Kiitos Peggy ????????

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close