cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Viinimarjat terveyden tueksi ja herkullisiin ruokiin

Kun syksy ja talvi saapuvat, luonto tarjoaa meille monia herkullisia ja terveellisiä marjoja. Erityisesti viinimarjat ovat tässä sesongissa loistava valinta, sillä ne tarjoavat runsaasti ravinteita ja terveyshyötyjä. Tässä postauksessa tutustumme syksyn ja talven supermarjoihin – viinimarjoihin – ja annan ehdotuksia niiden käytöstä ruoanlaitossa terveyden tueksi.

Viinimarjat terveyden tueksi ja herkullisiin ruokiin

Vitamiinipommi: Viinimarjat ovat erinomainen lähde monille tärkeille vitamiineille, kuten C-vitamiinille ja K-vitamiinille. C-vitamiini vahvistaa immuunijärjestelmäämme, auttaa torjumaan flunssaa ja muita infektioita, kun taas K-vitamiini edistää luuston terveyttä ja veren hyytymistä. Syömällä viinimarjoja säännöllisesti, voit vahvistaa vastustuskykyäsi ja edistää kehon terveyttä talven aikana.

Antioksidantit: Viinimarjat ovat myös erinomaisia antioksidanttien lähteitä. Antioksidantit auttavat neutraloimaan vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita kehossa ja voivat auttaa suojaamaan kehoa erilaisilta sairauksilta, kuten sydän- ja verisuonitaudeilta sekä tulehduksilta. Syksyllä ja talvella, kun kehomme altistuvat enemmän stressille ja flunssille, antioksidanttien saanti viinimarjojen muodossa voi olla erityisen hyödyllistä terveydelle.

Monipuolinen käyttö ruoanlaitossa: Viinimarjat ovat monipuolisia marjoja, joita voi hyödyntää monin tavoin ruoanlaitossa. Voit lisätä niitä tuoreina hedelmäsalaatteihin tai aamiaismuroihin, käyttää niitä leivonnassa tai valmistaa niistä herkullisia hilloja ja kastikkeita. Voit myös käyttää viinimarjoja osana smoothieita tai mehuja, jotka tarjoavat ravitsevaa välipalaa tai terveellistä juomaa.

Talvisten herkkujen täydennys: Viinimarjat tuovat väriä ja makua talvisiin herkkuihin. Voit esimerkiksi käyttää niitä osana jälkiruokia, kuten juustokakkuja, piirakoita tai puuroa. Viinimarjat tarjoavat raikkautta ja luonnollista makeutta ruokiin ilman lisättyä sokeria. Ne ovat myös erinomainen valinta koristeluun, joka tuo väriä ja ilmettä talviseen ruokapöytään.

Säilykepöytien ilo: Viinimarjat voidaan myös säilöä talven varalle. Voit valmistaa niistä hilloa tai pakastaa ne myöhempää käyttöä varten. Näin voit nauttia viinimarjojen terveyshyödyistä ja herkullisesta mausta ympäri vuoden.

 

Viinimarjat ovat täynnä ravinteita ja terveyshyötyjä. Niiden monipuolinen käyttö ruoanlaitossa tarjoaa herkullisia vaihtoehtoja ja tuo väriä pimeisiin talvi-iltoihin. Muista nauttia viinimarjoja osana monipuolista ruokavaliota, jotta saat niiden tarjoamat terveyshyödyt parhaalla tavalla.

 

Lähteet:
1. Terveyskirjasto. (2021). Viinimarjat. Saatavilla: https://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00122
2. National Institutes of Health. (2021). Vitamin C. Saatavilla: https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminC-Consumer/
3. National Institutes of Health. (2021). Vitamin K. Saatavilla: https://ods.od.nih.gov/factsheets/VitaminK-Consumer/
4. Sampels, S. (2019). Health benefits of berries and currants. In: Bioactive Compounds in Berries and Currants. Springer, Cham.
5. European Food Information Council. (2021). Berries. Saatavilla: https://www.eufic.org/en/healthy-living/article/berries

Huomioithan, että tämä blogipostaus on tarkoitettu informatiivisiin tarkoituksiin eikä sitä tule korvata lääketieteellisellä neuvonnalla. On aina hyvä konsultoida terveydenhuollon ammattilaista ennen muutosten tekemistä ruokavalioon tai terveyteen liittyvissä asioissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close