cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kastajaiset

 

Nyt on kastajaiset takanapäin ja nyt on aika hengähtää hetki.

Kommelluksilta ei vältytty tällä kertaa,kun aloin leipomaan kastajaisiin. Uuni alkoi elämään omaa elämäänsä. Uunin lapsilukko meni päälle vähän väliä ja juuri tietenkin silloin kun paistoin macaronseja! Eli lämpö laski uunissa . Tällä tavoin sain ainakin 100 kpl pilattua. Ensinnäkin olin hukannut oman reseptini (juuri niihin parhaisiin macaronseihin) ja jouduin etsimään uuden reseptin. Reseptiksi valikoitui Leila Lindholmin macarons resepti. Ohjeessa luki että yhteensä siitä annoksesta tulisi 25 kpl kokonaisia(onneksi en heti tehnyt tupla-annosta) 5 kruunun kokoisia macaronseja. No minä tein ainakin siis 100 kpl 2 euron kokoisia!! No, väliäkö hällä, kun ne kuitenkin menivät pilalle. Meillä ei siis tarjoiltu macaronseja tällä kertaa. (ihan hyville ne kuitenkin maistuivat, mutten halunnut laittaa niitä tarjolle, kun olivat sen näköisiä kuin olivat)

Loppu leivonnaisia kastajaisiin paistaessa sain seistä uunin vieressä tarkkailemassa koko ajan, ettei vaan lämpö menisi pois päältä.

Ai niin,sainhan rikottua vielä sähkövatkaimenkin siinä sivussa. Whoopie pie taikinaan nimittäin jäi tököttämään yksinäinen vispilä joka sanoi sopimuksensa irti.

Tässä vaiheessa aloin jo pelkäämään josko onnistuisin polttamaan  vielä talon kaiken epäonnen keskellä..

Onneksi apu on lähellä kun hätä on suurin, eli saimme lainattua sähkövatkaimen. Meni siinä välissä vielä yksi keksitaikinakin pilalle (mitä siitä opin, aivan,älä koskaan, koskaan, koskaan kokeile uusia reseptejä jos aiot tarjota niitä vieraillesi) No, keksien maussa ei sinänsä taas ollut vikaa, mutta en vaan ollut tyytyväinen niihin. Olen siis suoraan sanottuna liian kriittinen kaiken tuollaisen suhteen ja varsinkin kun leivon juhliin tai muuhun vastaavaan, en halua tarjota mitään mihin itse en ole tyytyväinen!

Mutta, kuten sanotaan: loppu hyvin, kaikki hyvin. Kaiken saimme leivottua valmiiksi päivää ennen kastajaisia ja seuraavalle päivälle jätin cupcakesien ja kääretorttujen  koristelun.

Vietimme siis kastajaisia Glasbruket Resortissa ja pääsimme sinne n. klo 13 aikaan (kastajaiset alkoivat 17).

Aloitimme heti leivonnaisten koristelun. Olin hieman ollut epävarma, mahtuisiko kaikki tarjottavat jääkaappiin, mutta hienostihan ne mahtuivat. Glasbruketillä oli siis kaikki tarvittavat kattaukseen eli kahvikupit, samppanjalasit, lasit, lautaset ja tarjoiluastiat. Kaikki mitä normaalista keittiöstä yleensäkin löytyy, eli se helpotti hienosti kaikkea, kun järjestimme juhlat poissa kotoa. Kaikkea tarvinnut tuoda paikan päälle.

Tekemistä riiti
Apulaisia riitti

Hoitajia riitti

 

Tilasimme www.smartphoto.fi karkkipussit jokaiselle vieraalle, joihin laitoimme Iggyn kuvan ja syntymäpäivän ja täytimme karkeilla.

 

Sitten koristelimme pöydät teemaan sopiviksi ja asettelimme kynttilöitä sinne tänne.

Vieraita oli 23 henkilöä ja tarjottavana oli

aluksi samppanjalasilliset

lapsille lasten kuohujuomaa

Välimeren piirakka

Tonnikalapiirakka

Jauhelihapiirakka

Hempeät cupcakesit

Vaaleat Whoopie pies suklaisella täytteellä

Laventeliunelmia

Lakritsakolakeksejä

Vaahtokarkkeja

Unelmatorttuja koristeltuna

Kahvia ja teetä sekä mehua

Vanhanajan sokerijuoma värjättiin teemaan sopivaksi, sinisellä karamellivärillä
Vaniljaiset cupcakesit

Cake popsit

Tällä kertaa en tehnyt voileipäkakkuja enkä tavallisia täytekakkuja ihan vain siitä syystä, että silloin kaikki tarjottavat eivät olisi mahtuneet jääkaappiin. Kaikki tarjottavat tekivät hyvin kuitenkin kauppansa. Piirakoita tein kolme pellillistä yhteensä ja ne ovatkin käteviä, kun haluaa helposti valmistaa suurelle joukolle. Pellillisestä saa n. 25-30 palaa .

Kun kaste ja kahvittelut olivat ohi laitoimme saunan lämpiämään ja lapset ja osa aikuisista hyppäsivät ulkoporeammeeseen jopa pienimmätkin ja hauskaa riitti. Juhlan päätähti kiersi sylistä toiseen ahkerasti illan aikana ja mekin kerkesimme istahtaa maistelemaan leipomuksia. Vietimme mukavaa iltaa ja kun vieraat lähtivät 23 maissa ajelemaan kotia päätimme me vielä jossain energian puuskassa siivota koko talon. Sitten olimmekin jo niin loppu, että meidän saunomisemme jäi seuraavalle päivälle.( Aivan mahtavat löylyt muuten saakin Glasbruketin saunassa)

Itselle ja varmasti vieraille jäi päivästä hyvä mieli ja tuli koettua hieman erilaiset kastajaiset tällä kertaa.

Pitkän päivän jälkeen väsyneet mutta onnelliset kuvattavat

 

Upeampaa paikkaa ei olisi kastajaisiin voinut löytää ja sääkin suosi meitä. Kaikki ihailivat kaunista maisemaa ja valokuvia tulikin ahkerasti räpsittyä upeista maisemista. Oli mukavaa olla kaikki yhdessä ja viettää ikimuistoisia Iggyn kastajaisia.

www.glasbruket.fi

 

sweetfoodomine_c_perhejuhlat_.jpg

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Jättefina bilder samt bra skrivet från dopet, fin fest

    1. Sweet Food O´Mine Author says:

      Tack 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close