cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Tikkupullat

Eilen grillailimme uudella hiiligrillillä. Kun olimme valmiiksi syöneet ja aloimme miettiä kahvin keittoa, tuli mieleemme jospa kokeilisimme ”grillata” tikkupullia. Tuumasta toimeen ja taikinaa vaivaamaan. Kerkesimmepä käydä ajelullakin siinä välissä kun taikina kohosi. Kun tulimme kotia ja oli aika paistaa pullat, näytti grilli vielä 280 astetta. Meillä on ennen ollut kaasugrillejä ja nyt tätä ennen joku huonompi versio hiiligrillistä. Nyt ostimme Weberin One Touch Premium+ 57 cm grillin ja paluuta entiseen ei ole. Lisää grillireseptejä on siis tulossa piakkoin. Aloitetaan nyt kuitenkin tällä mainiolla jälkiruoka/välipalalla joka sopii valmistettavaksi niin metsään kuin kotona grillauksen jälkeen. Varsinkin lapsista oli hauskaa paistella ja kieritellä omia pullia ja dippailla niitä sen jälkeen voisulassa ja sokerissa. Mekin keittelimme kahvit ja istuuduimme paistamaan omat pullamme ja hyvälle ne maistuivatkin siinä grillin lämmössä ja hämärtyvässä kesäillassa.

 

Tikkupullat

6 kpl

 

1 ½ dl maitoa

½ pss kuivahiivaa

½ dl sokeria

ripaus suolaa

1 tl kardemummaa

n. 4 dl kakkuvehnäjauhoja

½ dl sulatettua voita

Tarjoa:

Sulatetun voin ja sokerin kera

  1. Sekoita pieneen jauhomäärään sekoitettu kuivahiiva 42-asteisen maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vähitellen jauhot ja loppuvaiheessa sulatettu voi. Alusta tasaiseksi ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
  2. Jaa taikina  6 osaan ja pyörittele sormenpaksuisiksi pötköiksi. Kierrä pötköt grillivartaan tai tikun ympärille, mutta jätä hieman ”kasvuvaraa”. Paista nuotiossa hiilloksella tai grillissä. Pullat ovat valmiita kun ne irtoavat helposti tikusta.
  3. Sulata voita ja dippaa pullia ensin voisulassa ja sen jälkeen hienossa sokerissa. Kokeile myös hillon kera.
  4. Jos teet tikkupulla taikinan mukaan eräretkelle/metsään niin tee taikina valmiiksi ja laita vaikka minigrip pussiin ja paista perillä.

 

http://www.webergrill.fi/

Jaa taikina 6 osaan
Kieritä taikina vartaisiin tai tikkuihin
Pullat ovat valmiita,kun ne irtoavat helposti tikusta/vartaasta
Kohta valmiita
Dippaile voisulaan ja sokeriin tai vaikkapa haluamaasi hilloon.Maistuvat ihan myös sellaisenaan.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close