cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Talvi on mahtavaa aikaa ulkoiluun. Kelit ovat olleet mitä on ja lumikin loistaa poissaolollaan, mutta se ei menoa haittaa. Metsäänkin pääsee liikkumaan, kun lumikinokset eivät ole tiellä. Tähän aikaan vuodesta meillä on ollut tapana tehdä kotirantaan nuotio ja paistaa lasten kanssa makkaraa ja tikkupullia. Lumi ei vielä riitä pulkan laskuun, mutta tässä ihan rannan läheisyydessä on mainiot jäät luistella.

Kahvia ja kaakaota termariin ja eväät mukaan.

Talvi-aurinko

 

Nyt kun metsäänkin pääsee samoilemaan, niin olemme käyneet nuorimmaisenkin kanssa metsälenkeillä. Metsästä kun löytyy vanha kalastajan mökki. Vuosikymmenet ovat tehneet tehtävänsä ja mökki alkaa olla aika huonossa kunnossa. Silloin kun vanhimmat lapset olivat vielä pieniä, kävimme aina ennen jouluisin katsomassa näkyykö mökillä  tontun mökillä tontun jälkiä. Monesti ohuessa lumikerroksessa näkyi metsän asukkaiden jättämiä jälkiä, aina hirvistä jäniksiin, lumikoihin ja kettuihin. Niitä oli kiva katsella ja kertoa minkä eläimen jälkiä ne ovat.

TEKSTI Metsässä on mökki

 

Metsästä löytyy talvellakin vaikka mitä. Kiven kolosta voi kurkistaa vaikka lumikko. Tielle sattuu monesti syysmyrskyjen kaatamia suuria puita. Vanhojen kuusien oksat roikkuvat raskaina, joidenka naavat kutittavat kasvoja. Luonnosta löytyy vaikka mitä. Parasta on, että luonnossa samoilu saa aina hyvälle mielelle, niin meidät vähän vanhemmat että nuoret.

 

 

Monesti pienikin eväs matkassa on suuresti arvostettu. Oli se sitten voileipä tai nuotiolla paistettu makkara tai tikkupulla. Oletko huomannut, että ulkona eväätkin maistuvat paremmalta?

tikkupulla 5

Tikkupullat

6 kpl

Tarvitset

1 ½ dl maitoa

½ pss kuivahiivaa

½ dl sokeria

ripaus suolaa

1 tl kardemummaa

n. 4 dl vehnäjauhoja

½ dl sulatettua voita

Tarjoa

Sulatetun voin ja sokerin kera

Sekoita kuivahiiva 42-asteisen maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Lisää vähitellen jauhot ja loppuvaiheessa sulatettu voi. Alusta tasaiseksi ja anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina 6 osaan ja pyörittele sormenpaksuisiksi pötköiksi. Kierrä pötköt grillivartaan tai tikun ympärille, mutta jätä hieman ”kasvuvaraa”. Paista nuotiossa hiilloksella. Pullat ovat valmiita kun ne irtoavat helposti tikusta.
Jos haluat niin voit sulattaa voita. Dippaa pullia ensin voisulassa ja sen jälkeen hienossa sokerissa. Kokeile myös hillon kera.
Jos teet tikkupulla taikinan mukaan eräretkelle/metsään niin tee taikina valmiiksi ja laita vaikka minigrip pussiin ja paista perillä.

 

Luin Sydänmerkin Facebook sivuilta, että 4.2 juhlitaan Suomen luontoa ja vietetään luonnon päivää.

 

Luontohaaste:

Lähde luontoon, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä tapahtuma – tyyli on vapaa. Voit myös jakaa luontojuhlasi tunnelmat tageilla #luonnonpäivät #suomi100. Kaikki ovat tervetulleita mukaan!

#luonnonpäivät #retkieväs #suomi100

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Ihania tikkupullia! Liian harvoin tulee tehtyä. Tuleva viikonloppu menee työntouhuissa, mutta ehkäpä hiihtolomalla olisi aikaa tikkupullallekin!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Kiitos 🙂 No näin on, mutta aina tähän vuodenaikaan tulee lasten kanssa tehtyä.

 2. Klassikko! <3 Viimeksi on tainnut tulla syötyä joskus ala-asteella leirikoulussa ennen keliakiadiagnoodia 😛

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   No niin on 🙂 Pitäisi kehittää joku hyvä gluteeniton versio näistä.

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close