cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Primo Ceramic Grill

Saimme viime viikolla mieluisia vieraita luoksemme, kun Gastoria EF antoi meille mahdollisuuden tutustua heidän maahantuomiin Primo Ceramic grilleihin. Paikalle oli lentänyt myös Euroopan maahantuoja aina Tanskasta saakka. Saimme päivän aikana maistella upeita lihoja, joita Michael Tanskasta, meille suurella asiantuntemuksella grillasi. Miehellä kun on takataskussaan jo viisi grillauksen maailmanmestaruus kisaa mukanaan. Vankalla osaamisella valmistuikin erinomaista syötävää hiiligrillissä. Pääsimmepä mekin grillamaan, mutta suurimmalta osin keskityimme kuuntelemaan mielenkiintoista asiaa grillauksen saloista.

primo-3
Primo Ceramic hiiligrilli

Suomen markkinoille on nyt rantautumassa uusi keraaminen hiiligrilli.
Pääsimme ensimmäisinä testaamaan Primo grillien maahantuojan kautta, kahta erilaista Primo grilliä, Primo Kamadoa ja LG300:a.

Gastoria EF, joka on tunnettu korkealaatuisten lihojen maahantuojana, on nyt laajentanut tuoteperhettään laadukkaisiin Primo hiiligrilleihin.

Saimme tutustua edellä mainittuihin grilleihin kädestä pitäen Suomen sekä lisäksi Euroopan maahantuojan toimesta. Kävimme ensin läpi Primo Grillien taustaa ja sen jälkeen olikin aika tutustua itse grillauksen saloihin.
Gastoria EF toi paikan päälle uskomattoman herkullisia lihoja, joita pääsimme grillaamaan.

primo grill

 

Mikä Primo Ceramic Grill on

Se on yksi monikäyttöisimmistä ulkokeittolaitteista. Sitä voi käyttää niin grillinä, leivinuunina, slow cookerina ja savustimena, vain yksinkertaisella säädöllä ja asetuksia vaihtamalla.
Primo Grillejä löytyy erilaisia, niin ovaaleja että pyöreitä grillejä.
mm.
Jack Daniel`s Edition Oval XL400 *( 47cmx64cm )
Primo Oval XL 400 *(47cmx64cm)
Primo Oval LG 300 *(38cmx56cm)
Primo Oval JR 200 *(34cmx47cm)
Primo Kamado *(47 cm)
* grillikalterin koko

primo grill
Primo Ceramic (oval) LG300

Testaamamme Primo LG300 grilli on mainittava tässä yhteydessä, kun käymme läpi Primo hiiligrillejä. Olemme varmaan kaikki tottuneet siihen, että hiiligrillit ovat pyöreitä. Pyöreä muoto tuo mukanaan myös ongelman. Pyöreässä hiiligrillissä on melko vaikeaa grillata epäsuoralla lämmöllä, ilman monta erilaista tarviketta. LG300:n saa tulipesän jakajan, jolla voit säädellä lämpötiloja molemmin puolin grilliä. Eli voit samalla grillata niin suoralla-, että epäsuoralla lämmöllä.

primo grill
Primo Ceramic Grillin hinta

Hinta määräytyy näissäkin grilleissä koon mukaan. Kuten olen ennenkin maininnut, niin en omaa mitään kalliita harrastuksia. Muuta tietysti kuin syömisen. Ja ei sekään nyt hirmu kallista ole. Syödähän meistä täytyy jokaisen. Tahdon kuitenkin satsata ruoassa laatuun ja makuun. Ja jos satsaan hyviin raaka-aineisiin, niin tahdon tietenkin valmistaa ne parhaalla mahdollisella tavalla. Siksi satsaankin mielelläni myös hyvään grilliin. Ja ehdottomasti hiiligrilliin, keraamiseen. Ja koska olen tutustunut markkinoiden kahteen ( tunnettuun ) eri merkkiseen keraamiseen hiiligrilliin, jotka kooltaan ja grillauskokemukseltaan vastaavat toisiaan (lue Primo Kamado ja BGE Large), niin valitsen ehdottomasti sen joka antaa enemmän vastinetta rahoille, mutta halvemmalla. Eli Primo Ceramic Grillin Kamadon.

primo17

 

Primo Ceramic Grill käyttökokemus

Olemme käyttäneet grilliä pävittäin kohta viikon. Sekä tietysti esittelypäivänä grillasimme useamman tunnin ajan. Maku on todellakin tällä grillillä valmistettuna ihan omaa luokkaansa. Lämpö pysyy grillatessa tasaisena ja lämmönsäätely on todella helppoa. Primon hiiliä käyttäessä ruoka saa upean ja hiiligrillillä grillattavan ruoan ominaismauan. Lisäksi liha pysyy taivaallisen mehukkaana.
primo-13

Summa summarum

Täytyy rehellisesti sanoa että vertailin tietenkin Primo Ceramic Grillejä (varsinkin Primo Kamadoa) Big Green Eggin Large malliin.
Siinä missä BGE:n keräyspaperipöntön vihreä väri ei koskaan saanut minua syttymään, sai sen sijaan Primo Grillin klassinen musta minut nyökkäilemään hyväksyvästi. Grillauskokemuksena ei Kamado eronnut juurikaan BGE:stä. Tosin Primo Kamadossa on mahtavana lisäetuna grillikalteri jota kääntämällä pääsee joko lähemmäs tulta tai ylemmäs.
Hintaero taas on hyvinkin reilu, Primo Grillin hyväksi.
Ovaalia LG300:n grillikokemusta ei taas voi edes verrata BGE:n, sillä se on ihan omanlaisensa konsepti.
Teitä varmasti kiinnostaa kumman grillin minä valitsisin? Big Green Eggin vai Primo Ceramic Grillin.

Tässä kohtaa valinta tulisi tehdä tasavertaisuuden vuoksi BGE Largen ja Primo Kamadon välille, koska ne vastaavat kokoluokaltaan toisia.

Ja rehellisyyden nimissä on tässä kohtaa vastattava, että Kamadon.

primo grill Kamado

 

Minkä takia Primo Kamado

Niiden muutaman asian tähden, kuinka se eroaa BGE, eli
-käännettävä grillikalteri
-paljon edullisempi hinta
-edullisempaan hintaan kuuluu mukaan lisäksi lisävarusteita
-lyhyesti sanottuna valitsen sen siksi, että se on kaiken lisäksi halvempi, mutta myös paremmin varusteltu.
-todella laadukas

Lisäksi tiedoksi

Primo Ceramic Grillin hiilet ovat ihan samoja orgaanisia hiiliä, mitä käytetään myös BGE:ssä. Ne vain pakataan tehtaalta eri päivinä.

primo grill

primo grill

gastoria

primo grill

primo grill

 

 

Yhteistyössä
Gastoria EF

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close