cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Big Green Egg grilli

Meille saapui vähän aikaa sitten uusi grilli. Eikä mikä tahansa grilli, vaan pitkäaikainen unelmani, Big Green Egg.

 

Mikä on Big Green Egg?

Big Green Egg on se vihreä munan mallinen hiiligrilli.
Näin Akseli Herlevin grillaavan sillä kerran jossain ja sen ulkonäkö teki aika lähtemättömän vaikutuksen. Tosin ensimmäisellä kerralla jäin miettimään, että miten osaakin olla ruman näköinen grilli.
Aloin kuitenkin ottamaan selvää grillistä ja sen ominaisuuksista ja pian päähäni jäikin ajatus tästä grillistä.
Big Green Egg ei ole pelkästään grilli, vaan myös savustin ja slow cooker. Big Green Eggillä voi myös paahtaa, ruskistaa, leipoa, friteerata ja hauduttaa.

Big Green Eggin hinta

Minä en laita paljon rahaa itseeni. Minulla ei ole kovin kalliita harrastuksia jotka veisivät rahaa, mutta sen päätin että tuohon grilliin aion satsata, sillä ruokaa valmistan joka päivä. Niin kesät ja talvet. Ja Big Green Eggillä se onnistuisi ihan varmasti ensinnäkin hyvin, mutta ennen kaikkea kuvittelin minkä maun sillä saisi aikaan. Hinta oli kuitenkin melko iso siinä elämäntilanteessa, kun sen bongasin. Jäin siis odottelemaan sopivaa tilaisuutta, kunnes pääsisin sen ostamaan.

Big Green Egg käyttökokemuksia

Etsin netistä BGE:n käyttökokemuksia, mutta en kyllä hirveän monta suomenkielistä vielä löytänyt. Mietin mm. sitä minkä kokoinen Big Green Egg olisi meille sopiva. Kokoja kun löytyy aina ministä XXLargeen. Meidän perheesen kuuluu viisi syöjää ja usein enemmänkin, kun valmistamme vieraillemme ruokaa. Monestihan sitä valmistaa grillissä kerralla koko aterian aina kasviksista lihaan ja tilaa tarvitaan. Mikään ei ole ärsyttävämpää kuin liian pieni grilli. Päädyimme loppujen lopuksi Largeen jonka päättelimme olevan meille sopiva.

Grillikauppa.com

Ostimme Big Green Egg grillimme grillikauppa.com :ista. Sieltä sai samalla tilattua kaikki tarvittavat lisätarvikkeetkin grilliin. Ostimme grilliin jalustan, ConvEGGtorin, valurautaritilän, Heavy Duty Grid Lifterin ja Big Green Eggiin tarkoitettuja orgaanisia hiiliä. Hiilet tulevat 9 kg pussissa, joten niistä riittää pitkäksi aikaa. Kannattaa ottaa huomioon myös se, että hiilen kulutus on suoraan verrannollinen siihen, miten paljon ilmaa päästää grilliin.
Jostain luin myös sellaisen faktan, että
Big Green Egg on rakennettu niin tiiviiksi, että samoja hiiliä voi käyttää jopa kymmenen kertaa. Hiilet eivät siis pala loppuun samalla tavalla kuin pallogrillissä.

Meidän kokemuksemme

Olemme nyt käyttäneet grilliä kohta kaksi viikkoa ja grilli on ollut lämmitettynä joka päivä. En voisi olla tyytyväisempi ostokseeni. Maku on todellakin tällä grillillä valmistettuna ihan omaa luokkaansa. Puhumattakaan kuinka upean mehukkaaksi esimerkiksi grillattava liha jää. Lämpö pysyy tasaisena ja lämmönsäätely on helppoa.

Summa summarum

Big Green Egg on hiiligrilli, mutta se on ekologisempi hiiligrilli. Big Green Egg käyttää hiilen todella tehokkaasti hyväkseen ja sillä pystyy grillaamaan samoilla hiilillä paljon pidempään, kuin mitä perus hiiligrillillä normaalisti.
Jos olet ostamassa uutta grilliä, niin suosittelen harkitsemaan Big Green Eggiä. Se voi tuntua hintavalle ostokselle, mutta niinhän ne sanovat, että kerran se vain kirpaisee.


big green egg

Yhteistyössä
www.grillikauppa.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

  1. Peggy says:

    Siis vesihän tässä tuli kielelle. Mäkin haluun tollasen munan itselleni!!! 🙂 En ole hiiliä käyttänyt varmaan koskaan, mutta koko ajan ajatus on alkanut enemmän houkuttamaan. Ensi kesänä Peggyn kesäkeittiö tarvii vihreää rinnalle.

    1. Ha ha 🙂 Ehdottomasti tarvii 😉 Meillä on ollut hiiligrilli aina, vaikka kaasugrillikin oli välissä, niin kyllä sitä kuitenkin tuli hiiligrilliä käytettyä. Ennen halusin kaasugrillin, kun tuntui että sillä sai tasaisen lämmön jne. Heti ensimmäisten kertojen jälkeen kun grillasin tällä BGE, huomasin miten hyvin lämpö pysyi tasaisena ja ennen kaikkea miten “pehmeä” lämpö tässä on! Ihan mahtava!

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close