cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Pekoni-ananas-kanakastike

Kauniit syyskuun päivät saavat ajatukset vielä hyvin mielessä olevaan kesään. Vielä ei ole aika vaipua horrokseen vaan nauttia täysin rinnoin tästä kauniista kuusta.
Raikkaat maut, niin ruoassa että viinissä sopivat mielestäni hyvin vielä syyskuulle. Päätin siksi valmistaa meillä heti ensi haarukalliselta suosikiksi nousseen pekoni-ananas-kanakastikkeen.

Pekoni-ananas-kanakastike

 

Viiniksi valikoitui Hardys Riddle Chardonnay, joka on kivan raikas ja pirteän kuiva valkoviini. Pekoni-ananas-kanakastike sopi sen seuraksi mainiosti. Upean makuinen kanakastike sopii täydellisesti kevyelle Hardys Riddle Chardonnaylle. Kastike on tarpeeksi mieto ja jättää hienosti tilaa viinille. Keveydestään huolimatta Hardys Riddle Chardonnay on keskihapokas, joten se sopii erinomaisesti myös miedosti maustettujen kanaruokien kumppaniksi.
Tuoksussa voi aistia vaaleaa persikkaa, häivähdyksen ananasta sekä australialaiselle Chardonnaylle tyypillistä sitrusaromin raikkautta.

Pekoni-ananas-kanakastike

Chardonnay-The-Riddle-HArdys

 

Pekoni-ananas-kanakastike

4:lle

170 g pekonia, kuutioituna
1/2 makea sipuli, silputtuna
400 g kanasuikaleita
2 1/2 dl ruoanlaittokermaa
1 dl ananasmehua
2 tl Dijon sinappia
1 dl ananaspaloja
Suolaa, tarvittaessa

Lisäksi
Valitsemaasi pastaa seuraksi.

Kastikkeen valmistus

1.Lisää pekoni kylmälle ja kuivalle pannulle. Ruskista kauniin väriseksi. Nosta pekoni talousaperille, johon ylimääräinen rasva saa imeytyä.
2.Kuullota sipuli pehmeäksi pekoninrasvassa. Nosta syrjän.
3.Lisää pannulle tarvittaessa hiukan öljyä ja paista kanasuikaleet kauniin kullanruskeiksi ja melkein kypsiksi.
4.Lisää pekoni ja sipuli pannuun. Kaada päälle ruoanlaittokerma ja ananasmehu. Lisää vielä Dijon sinappi ja kanaliemikuutio. Anna kiehua muutama minuutti miedolla lämmöllä, kunnes kanasuikaleet ovat kypsiä. Lisää ananaskuutiot ja tarkista maku.

The-Riddle-Chardonnay-Hardys

 

Hardys Riddle Chardonnay 1L Pet kuvaus

Hardys The Riddle Chardonnay on pirteä ja hedelmäinen, raikkaan sitruksinen valkoviini seurusteluun, salaateille ja kalalle. Viini sopii erinomaisesti myös miedosti maustettujen kanaruokien kumppaniksi.

The-Riddle-Chardonnay
Toinen raikas viini jota voin suositella on Hardys Riddle Shiraz. Viini on loistava punaviini seurusteluun, mutta sopii mainiosti myös grillatulle kanalle ja vaaleille lihoille. Nyt myös, kun sadonkorjuukausi on käsillä, on tämä Shiraz täydellinen myös kasvisruokien kaveriksi.

Hardys-Riddle-Shiraz

 

Hardys Riddle Shiraz 1L Pet kuvaus
Hardys The Riddle Shiraz on tumman marjaisa, hennon marjahilloinen ja kevyen mausteinen punaviini seurusteluun, grillatulle kanalle ja vaaleille lihoille. Viini sopii loistavasti myös tuhtien kasvisruokien kaveriksi.


 Pet-palautuspullot:
Hardys Riddle Chardonnay ja Shiraz on pakattu näppärään litran muovipulloon, joka on kevyt kantaa, eikä sirpaleita tarvitse pelätä. Muovipullo on myös ympäristöystävällinen valinta, sillä muovipullo painaa vain noin kymmenesosan tavallisen lasipullon painosta. Kevyempiä pulloja kuljettaessa polttoaineen kulutus vähenee, joka näin ollen pienentää myös hiilijalanjälkeä. Pantillisen litran muovipullon voi palauttaa kaikkiin pullonpalautuspisteisiin ympäri maan.

 

Hardys Wines Suomi

Thomas Hardy
Thomas Hardy perusti Hardys -viinitalon vuonna 1853. Hardys on voittanut tähän päivään mennessä jo yli 6 900 palkintoa kansainvälisissä viinikilpailussa. Hardys -viinejä myydään vuodessa noin 139 miljoonaa pulloa – joka kolmas sekunti maailmassa avataan yksi Hardys -viinipullo. Myös suomalaisille viininystäville Hardys tarjoaa kattavan valikoiman laadukkaita ja luotettavia australialaisia viinejä.
Hardys Wines Suomi Facebook

Yhteistyössä
Hardys Wines

Alkoholia koskeva kommentointi on kielletty Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti.

Alkoholia koskevat kommentit poistetaan.

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close