cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Pihlajanmarjat käyttöön

Pihlajanmarja on paljon muutakin kuin lintujen ruokaa. Se on ravitsemuksellisesti oikea terveyspommi. Monia saattaa arveluttaa sen kirpsakka maku, mutta marjat voi hyvin yhdistää jonkun muun marjan tai jopa hedelmän kanssa, jolloin niiden maku pehmenee.

Erilaiset pihlajanmarjahyytelöt maistuvat syksyllä ja talvella ruokien lisukkeena. Niistä voi hyvin valmistaa myös mehua, hilloa ja viitseliäimmät vaikkapa viiniä.

Pihlajanmarjojen keruu

Pihlaja on maultaan karvas ja siksi  yleisin tapa onkin poimia sitä vasta ensimmäisten yöpakkasten jälkeen. Tällöin karvaus on jonkin verran vähentynyt. Pihlajan karvaus vaihtelee, joten kannattaa valita marjojen hyödyntämiseen sellaisia puita, joissa marjat ovat makeampia.

Pihlajanmarjan parasta poiminta-aikaa on syyskuu. Yleensä ne poimitaan riipimällä, myös terttuina.

Pihlajanmarjat

Pihlanmarjojen säilöminen

Helpoin tapa säilöä on pihlajanmarjoja on kuivattaminen.

Kuivata pihlajanmarja kiertoilmauunissa ajan kanssa alle 50 asteessa. Jätä uuninluukku hieman auki, jotta kosteus pääsee haihtumaan.

Kuivattuja marjoja voi syödä sellaisenaan tai ajaa esimerkiksi blenderillä rouheeksi. Kuivattuja pihlajanmarjoja tai jauhetta voi lisätä puuroon, jogurttiin ja leivonnaisiin.

Voit myös pakastaa marjat sellaisenaan puhdistuksen jälkeen. Pakastetuista pihlajanmarjoista saa kivoja drinkin viilentäjiä ja niistä voi askarrella kauniita pöytäkoristeita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close