cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Mansikka-vispipuuro

Muistan kuinka lapsena tulin koulusta ja pyöräilin joka päivä koulun jälkeen ukin ja mummun kautta. Heillä oli usein vispipuuroa keitettynä. Se säilytettiin omassa kulhossaan aina samassa kaapissa. Paksu sokerikerros peitti punaisen puuron pintaa ja siitä oli kiva käydä ottamassa lautaselle kauhallinen. Päälle tietysti paljon maitoa. Ja jos mummun silmä vältti, niin vähän lisää sokeriakin. Vispipuuroa tulee valmistettua aina silloin tällöin. Joskus puolukoista ja joskus punaisista viinimarjoista. Tällä kertaa ajattelin testata tällaista lempeämmän makuista vispipuuroa, mansikkamehulla. Kokeilu olikin oikein onnistunut. Päälle sopi mielestäni hyvin kevyesti vaahdotettu vispikerma, maidon sijaan. Tällä tavoin puuro sai enemmän jälkiruokamaisuutta.

Kesä mielessä ja kielellä. Aurinko on ihastuttanut olemassa olollaan viime päivät ja saanut ajatukset harhailemaan kohti lähestyvää kesää. Kesä ja mansikat. Kesä ja kukkaset. Ne vain kuuluvat yhteen. Joten, kun jääkaapissa oli Mimis syötäviä kukkasia, ajattelin tehdä jonkun kesäisen ja helpon jälkiruoan pojille. Mansikka-vispipuuro on mainio ja ennenkaikkea helppo jälkiruoka, mutta sopii yhtä hyvin myös välipalaksi. Välipalana tämä onkin helppo, myös perheen nuorimmille valmistaa.

 

Mansikka-vispipuuro

 

2:lle

 

2 ½  dl God morgon strawberry ( mansikka ) mehua

½  dl mannasuurimoita

½  vaniljasokeria

 

Tarjoiluun:

1 dl kermaa

 

Koristeluun:

Mimis syötäviä kukkia

 

  1. Kuumenna mehu kiehuvaksi.
  2. Lisää mannasuurimot kiehuvaan mehuun, samalla sekoittaen. Lisää vaniljasokeri. Alenna lämpötilaa ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia, samalla sekoitellen.
  3. Ota kattila pois liedeltä ja vatkaa sähkövatkaimella puuro kuohkeaksi.
  4. Vatkaa kerma ja mausta sokerilla. Annostele puuro tarjoiluastioihin ja koristele kermalla ja syötävillä kukkasilla.

 

Lasten on helppo valmistaa itselleen tämä mansikkainen mannapuuro vaikka välipalaksi. Joten harjoitelkaa vaikka ensin yhdessä ja sen jälkeen se luonnistuukin varmasti helposti, kun seuraavan kerran tekee mieli hyvää, tai koulunjälkeen välipalaa.

mansikka vispipuuro

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close