Kevyet keitot

Keitot sopivat jokaiseen vuodenaikaan, mutta erityisesti talvella, lämmittävät keitot ovat juuri sitä mitä keho kaipaa. Keitoilla on helppo myös keventää, sillä useimmat keitot ovat melko keveitä, mutta kuitenkin vatsan täyttäviä.

Kokosin tähän parhaimmat, kevyet keittoreseptit, jotka maistuvat niin arkena kuin viikonloppuna.

Olen myös kirjoittanut Soppakirjan, joka on omistettu pelkästään keitoille.

Keitot eli sopat ovat monipuolisia ruokia ja soveltuvat niin alku-, pää-, että jälkiruoaksi. Niistä voi valmistaa niin täyttäviä kuin virkistäviä vaihtoehtoja. Keittoja ja niiden variaatioita on monia.

Yhdessä kattilassa valmistuva ruoka ihastuttaa. Keitot tekevät Soppakirjan avulla paluun keittiöihimme, inspiroivien ja maukkaiden keittoreseptien myötä. Keitot ovat monipuolisia lusikoitavia. Soppakirja on kattava katsaus erilaisiin keittoihin ja sen variaatioihin. Kirjan ohjeet ovat helposti toteutettavia ja ennen kaikkea herkullisia reseptejä, joita voit tarjota joko alku- tai pääruokana vuoden ympäri.

 

 

Kevyet keitot

 

Persialainen linssikeitto Zaatar-juustolla

Tämä Persialainen linssikeitto on täyttävä ja helppo kasvisruoka, joka maistuu koko perheelle. Kaiken lisäksi se on myös edullinen.  Keitot ovat nopeita ja helppoja sekä hyvän raaka-aineen valitsemalla, myös terveellisiä arkiruokia.

Linssit ovat unelmaruokaa. Linsseissä on paljon proteiinia, kuituja, antioksidantteja ja kivennäisaineita, mutta vain vähän energiaa. Tämä keitto sopii hyvin myös keventäjälle. Voit halutessasi jättää silloin juustokuorrutteen pois.

 

Tacokeitto

Tacokeitto on viikonloppuun sopivaa herkuttelua. Valmistetaan texmexiä vaihteeksi keittolautaselle. Tacokeitto on helppoa ja hyvää syntyy käden käänteessä. Maistuu muuten koko perheelle!

 

Astetta tuhdimpi porkkanakeitto

Astetta tuhdimman porkkanakeiton resepti on Glorian ruoka&viini ja Soppa 365 tekijöiden Vege-bookazinesta.
Maapähkinävoilla ja kookosmaidolla maustettu täyteläinen porkkanakeitto murtaa myytin, jonka mukaan kasvissosekeitolla ei lähde nälkä.

 

 

 

Ohra-jauhelihakeitto

Perinteinen jauhelikeitto saa uutta twistiä ohrasta.

 

Nikkaluoktasoppa

Nikkaluoktasoppa on mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti. Sitä on helppo tehdä kerralla myös suurempikin määrä, jolloin keittoa voi syödä pitkin viikkoa. Ihmettelet ehkä keiton nimeä..

Keitto on saanut nimensä Gällivaren kunnassa olevan Nikkaluoktan kylän mukaan.
Valkokaali, purjosipuli ja jauheliha ovat tämän lämmittävän ja herkullisen keiton klassiset maustajat.

Maukas Nikkaluoktasoppa on siis perinteinen jauheliha-kaalikeitto. Täydellinen kylmemmän vuodenajan keitto, joka maistuu yleensä koko perheelle.

 

 

Lisää keittoreseptejä löydät Soppakirjasta

 

Voit tilata kirjan esim. >>tästä<< Adlibriksestä!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close