cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Kana-kookos-nuudelikeitto

Meillä lapset rakastavat erilaisia nuudeliruokia. Omaan makuuni maistuvia nuudeleita ovat lasinuudelit ja siksipä ajattelin kokeilla miten ne toimivat keitossa ( ja lasten suussa ).
Aloitin keiton keittämisen sillä, että annoin kanafileiden kiehua pehmeiksi ja juuri kypsiksi kookosmaidossa. Riivin fileet sen jälkeen ohuiksi suikaleiksi ja lisäsin takaisin keitokseen. Muutama minuutti vielä keittoa ja maistuva keitto oli valmis.

Lapset arvostivat ja huomasivat, että keitto on valmistettu eri tavalla ja maustein mitä yleensä. ( Yleensä teen siis tulista nuudelikeittoa. )

Kana-kookos-nuudelikeitto

Tätä keittoa tullaan valmistamaan meillä varmasti jatkossakin. Lasinuudelit eivät tuo keittoon makua ja sopivat siksi täydellisesti tähän soppaan. Koristele ja mausta keitto mieleiseksi esimerkiksi silputulla kevätsipulilla, tuoreella korianterilla tai chilisilpulla.

Kana-kookos-nuudelikeitto

400 g kanafileitä
400 g kookosmaitoa
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta
1 limen mehu
1 tl punaista currytahnaa
1 kanaliemikuutio
5 dl vettä
1 1/2 dl maissi-paprika-hernesekoitusta
50 g lasinuudeleita

Päälle:
Silputtua kevätsipulia
Tuoretta korianteria
Tuoretta chiliä

1.Laita kanafileet, kookosmaito, soija- ja kalakastike kattilaan. Kuumenna kookosmaito kiehuvaksi ja pienennä sen jälkeen lämpötila keskilämmölle.
Kääntele kanafileitä muutaman kerran keiton aikana. Keitä fileitä kookosmaidossa noin 20 minuuttia.
2.Nosta kanafileet leikkuulaudalle. Riivi kanat kahdella haarukalla ohuiksi suikaleiksi. Lisää kanasuikaleet takaisin kookosmaitoon.
3.Lisää kattilaan limen mehu, punainen currytahna, kanaliemikuutio ja vesi. Anna seoksen kiehua noin viisi minuuttia. Lisää maissi-paprika-hernesekoitus ja lasinuudelit kattilaan. Keitä vielä noin kolme -viisi minuuttia, kunnes lasinuudelit ovat pehmenneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close