cropped-Ravintoterapeutti-Sari-Spara.jpg

Ei mitään hätää, vielä ehdit valmistaa jouluherkut, vaikka aloittaisit nyt tai vasta huomenna.

jouluherkut

Jouluherkut

Vaikka jouluaatto jo kolkuttelee ovella, on meillä aikaa aikaa yllin kyllin.
Jos joulupöytään kuuluu taatelikakku, on se hyvä valmistaa jo vaikkapa tänään, että se ehtii hiukan vetäytyä. Eihän kaikkia herkkuja ole edes tarkoitus syödä yhtenä päivänä, vaan jouluhan jatkuu aaton jälkeen.
Huomenissa voisi paistaa kinkun. Kinkun paistohjeet on hyvä silloin kerrata.
Meinaatko valmistaa laatikoita? Jos suuntaat kaupan pakastetiskille hakemaan porkkana- ja lanttulaatikoita, niin kokeile valmistaa itse ainakin bataattilaatikkoa. Se valmistuu helposti.
Samalla kun suuntaat sinne kauppaan, niin osta yksi pussillinen Atrian Bravuuri porkkanalaatikkoa, siitä valmistuu joulupöydän mehukas limppu, porkkanalaatikkolimppu.
Jos rosolli ei maistu, niin tee kuin me ja valmista tätä ihanan raikasta punajuurisalaattia. Sopii hienosti kinkun kaveriksi. Entäs pitäisikö sitä valmistaa ainakin yhtä silliherkkua? Suosittelen kokeilemaan tätä jouluista reseptiä, eli sahramisilliä. Jos mäti kuuluu teillä joulun kalapöytään, niin kokeilepa vaihteeksi tarjota se näiden ihanien paltmuffinsien seurana.

jouluherkkuja
Jälkiruoka onkin kinkkisempi juttu. Jotain helppoa sen olla pitää, eikö?
Luumukreemi, suklaamoussekakku, puurokakku, luumukompotti vai peräti bataattikerroskakku, minkä niistä valmistaisi? Tosin piparkakkuja on tullut paistettua ja niitä löytyy. Ehkä kuitenkin piparkakkujuustokakku olisi ainakin yhtenä jälkkärinä. Siihen ei tulekaan kuin muutama aines, mutta sitä ei mausta uskoisi.
Lapsille on tietysti vielä tehtävä erilaisia makeisia. Wienernougat-tyylisiä suklaita on ainakin vielä tehtävä. Poron pökäleet maistuvat myös, nimestään huolimatta. Ja tietysti fudgea ei saa unohtaa, sen parempaa makeista ei vielä ole keksittykään. Tosin rocky road-makeisista pitävät kaikki, että kai niitäkin on tehtävä. Ja kondensoidusta maidosta valmistetut brigadeirot, niitä ei sovi unohtaa.
Joulukakuista piimäkakku valmistuu niin nopeasti, että melkein naurattaa. No eipä nuo rusina – ja maustekakut sen kauempaa vie aikaa. Glöginkin ehtii vielä ihan hyvin tehdä vaikka itse, aikuiseen makuun sopivan.
Siinäpä ne tärkeimmät taisivat olla. Seuraavana onkin sitten uuden vuoden herkkujen suunnittelu.
Mutta palataan niihin muutaman päivän päästä.

Lisäksi jos kiinnostaa, niin kokosin meidän Facebook sivuillemme kokonaisen albumillisen jouluherkkuja linkkeineen.

Mitenkä muuten, onko kaikki lahjat jo hankittuna?

Miten olisi kirja lahja, ruoanystävälle tietenkin keittokirja? Löytyisiköhän noista meidän kirjoittamista kirjoista joku, joka miellyttäisi? Niitä löytyy hyvin ainakin isommista kirjakaupoista.

Ja vielä yksi juttu:

Muistathan hyödyntää sivuston hakua ja etsi sinulle mieluisimmat herkut, vinkit ja ohjeet.

christmas-566748_1280

TallennaTallenna

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Join the Conversation

 1. Kiitos Sari ottaisin näitä kaikkia 😀 Tänä jouluna menen vielä lapsuuden kotiin. Autan äitiä makeiden herkkujen kanssa, mutta saan itse nauttia suolaiset äidin tekemänä. Koskakohan tähän tulee muutos? Eli itse pitäisi opetella laittamaan kaikki? Kun niin käy tulen hakemaan sinulta kaikki vinkit <3 Ihanaa joulun odotusta!

  1. Sweet Food O´Mine Author says:

   Haha, ihana Anni <3
   Mahtavaa, että teillä menee työnjako tuolla tavoin.
   Me vietetään joulua ihan meidän ydinperheen kesken ja sitten myöhemmällä tulee muukin joukko joulun jälkkäri-ja kahvipöytään ja odotellaan pukkia.
   Ihanaa joulun odotusta sulle. Pian se on jo täällä, iik! 🙂

Close
Sweet Food O`Mine © Copyright 2022. All rights reserved.
Close